En Sıcak Konular

Demirtaş'tan Erdoğan'a tuhaf soru

18 Ocak 2011 13:18 tsi
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kürtçe ifadeyi savunurken başörtüsünü örnek gösterdi

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KCK davasında Kürtçe savunma yaptığı için sanıkların bırakılmadığını savundu. Demirtaş, "Başbakan'a sormak istiyorum; içerideki bayan arkadaşlarımız başörtülü olsaydı ve hakim savunmalarını yaptırmasaydı acaba ne yapardı?" diye sordu.

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK ile ilgili davanın 17. duruşması Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Tutuklu sanıklar, yoğun güvenlik önlemleri altında Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi.

Duruşmaya 79'u tutuklu, 18'i tutuksuz 97 sanık katıldı. Duruşmayı izlemeye BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP milletvekilleri Ayla Akat, Sabahat Tuncel ve eski milletvekili Emine Ayna da geldi.

Adliyeye girişte gazetecilere açıklamada bulunan Selahattin Demirtaş, 104 sanığın anadilleriyle savunma yaptıkları için tutukluluk hallerinin devam ettiğini öne sürdü. Demirtaş, "Herkesin kendi anadilinde savunma yapmasını istiyoruz. Arkadaşlarımız iki kelime Kürtçe konuşuyor diye tutuklanıyor. Dışarıda onlara destek vermek amacıyla gelen insanları da dövüyorlar" iddiasında bulundu.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başörtüsünü kamusal alana yaymak istediğini savunan Demirtaş, "Başbakan'a sormak istiyorum; içerideki bayan arkadaşlarımız başörtülü olsaydı ve hakim savunmalarını yaptırmasaydı acaba ne yapardı? Bu çifte standarttır, kamusal alanda başörtüyü savunan Başbakan, acaba başörtüyle savunmayı destekler miydi? Domuz bağıyla yüzlerce kişiyi öldüren kişiler, bugün sokaklarda serbest dolaşırken arkadaşlarımız iki kelime Kürtçe konuştu diye tutuklulukları devam ediyor. Kürtleri mahkemelere doldurup, susturamazsınız. Bu kentteki halkın yüzde 90'ından fazlasının ana dili Kürtçe. İçeride 3 tane hakim Kürtçe konuşamazsınız diye diretiyor." açıklamasında bulundu.



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,919 µs