En Sıcak Konular

Dinç Bilgin'e 4 yıl 10 ay hapis cezası

18 Ocak 2011 08:53 tsi
Etibank'ın eski sahibi Dinç Bilgin, nitelikli dolandırıcılık ve zimmet suçlarından 4 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Oğlu Önay Şevket Bilgin'e de 3 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Etibank'ın eski sahibi Dinç Bilgin ve oğlu Önay Şevket Bilgin'in de aralarında bulunduğu 27 sanıklı davada karar çıktı. Sanık Dinç Bilgin, 'cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, özel evrakta sahtecilik' suçlarından zamanaşımının dolması sebebiyle ceza almaktan kurtuldu. Nitelikli dolandırıcılık ve zimmet suçlarından ise 4 yıl 10 ay 10 gün hapis cezası ile 129 milyon 191 bin 823 lira adli para cezasına çarptırıldı. Davanın son celsesi dün İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmada tutuksuz sanıklar Dinç Bilgin, Önay Şevket Bilgin, Hakkı Cengiz Kırgül, İsmail Hakkı Karakaya, Şükrü Karahasanoğlu, Cahit Demir, Seda Eren, Ayşe Emel Tahıl, Ferhat Yengiloğlu, Ziya Koşay, Ayşe Hande Güven ve Haluk Fikret Abışoğlu hazır bulundu. Kararı açıklayan mahkeme, Etibank Yönetim Kurulu başkanı olduğu 1998-2000 yılları arasında Dinç Bilgin'in Etibank'ın kasasından yine kendi bünyesindeki Çağlar Grubu firmalarına usulsüz krediler kullandırdığını kaydetti. Bilgin'in bu haliyle 'cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, özel evrakta sahtecilik' suçlarını işlediğine hükmeden mahkeme, ancak suçun 1999'da işlenmiş olduğunu göz önüne alarak zamanaşımı süresinin dolması sebebiyle bu suçlardan açılan davaları düşürdü.

Mahkeme, Dinç Bilgin'in 1999-2000 yılları arasında Etibank'tan kullandırdığı 155 milyon 30 bin 188 lira tutarındaki kredilerle nitelikli dolandırıcılık ve zimmet suçlarını işlediğine kanaat getirdi. Bilgin'i bu suçlarından 15 yıl hapis ve 456 milyon 90 bin 565 lira adli para cezasına çarptırdı. Bilgin'in söz konusu suçları zincirleme şekilde işlemesi sebebiyle cezayı artırım yaparak 17 yıl 6 aya çıkarttı. Ancak Bilgin'in banka zararının tamamını ödemiş olmasını göz önüne alan mahkeme, cezada indirime giderek 5 yıl 10 ay hapis cezası ve 155 milyon 30 bin 188 lira adli para cezası hükmünü verdi. Sanığın duruşmadaki iyi haline bakarak cezada son bir indirime giden mahkeme, Bilgin'i 4 yıl 10 ay 10 gün hapis cezası ve 155 milyon 30 bin 188 lira adli para cezasında karar kıldı. Dinç Bilgin'in oğlu Önay Şevket Bilgin'i de 'nitelikli zimmetten' suçlu bulan mahkeme 3 yıl 2 ay 26 gün hapis cezası ve 19 milyon 939 bin 633 TL adli para cezası verdi. Mahkeme sanıklardan İsmail Hakkı Karakaya, Murat Dinçer, Şükrü Karahasanoğlu ve Zeki Ünal'ı da 'nitelikli zimmet' suçundan 2 yıl 1 ay ile 4 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına mahkum etti. Ayrıca daha önce yurtdışına çıkış yasağı getirilen sanıklar için bu hükmün devamı kararlaştırıldı.
 
zaman



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,549 µs