En Sıcak Konular

Yarbay CHP'ye yalvardı: "Beni bu yükten kurtarın"

0 0 0000 00:00 tsi
Yarbay CHP'ye yalvardı: Cumhurbaşkanı adayı olan Yarbay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, muhalefet partilerinin cumhurbaşkanı adayını açıklayarak, kendisini ''adaylık yükünden kurtarmaları'' gerektiğini söyledi.

AK Parti Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, muhalefet partilerine ''cumhurbaşkanı adayı çıkarmaları'' çağrısında bulundu ve "Beni bu yükten kurtarın" mesajı gönderdi.

AK Parti'nin, hem muhalefet hem de iktidar görevi yapamayacağını kaydeden Yarbay, ''Parti demek, seçim demek, yarış demek. CHP ve DYP mutlaka aday çıkarmalı ve beni de bu adaylık yükünden kurtarmalı'' dedi.

Tek adaylı bir cumhurbaşkanı seçiminin Türkiye'ye yakışmayacağını iddia eden Yarbay, ''Eğer muhalefetten aday çıkmazsa ben de adaylıktan çekilmeyeceğim. Şimdi görev muhalefette'' diye konuştu. Yarbay, Türkiye'de 50 civarında parti olduğunu ifade ederek, muhalefet partilerinin ''dernekler gibi görüş bildirmek yerine, seçime katılmalarını'' istedi.

Bir gazetecinin, ''AK Parti grubu, Abdullah Gül'ün adaylığı için imza açtı. Siz de imza verecek misiniz?'' sorusuna Yarbay, ''Sayın Gül, bu ülke için iyi bir cumhurbaşkanı olacak. Saygın bir arkadaşımız. Ama adaylığım devam ederken imza koymam mümkün değil. İmza koymamam, Genel Kurulda oy vermeyeceğim anlamına gelmez'' karşılığını verdi.

Yarbay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, ''Sayın Başbakan, kendi menfaatini düşünmeden çok büyük bir jest yaptı. Sayın Başbakan, büyük fedakarlıkla cumhurbaşkanlığını Sayın Gül'e ikram etti'' dedi.

samanyolu haber



Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,507 µs