En Sıcak Konular

DP'nin yeni Genel Başkanı Zeybek

15 Ocak 2011 17:18 tsi
DP'nin yeni Genel Başkanı Zeybek Demokrat Parti'nin Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek oldu. Zeybek, toplam üç adayın yarıştığı 3. tur oylamasında 566 oy alarak genel başkanlık koltuğuna oturdu.

Diğer iki aday Rıfat Serdaroğlu 19, Adnan Dağıstanlı ise 1 oy aldı. Seçimin ardından teşekkür konuşması için platforma çıkan Zeybek, Merhum Adnan Menderes'e övgüler yağdırdı. Menderes'in kahpece öldürüldüğünü söyledi.

DP'nin 10. Olağan Büyük Kongresi Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşti. Kongrede toplam 6 aday yarıştı. Son derece sönük geçen ve divan başkanın sık sık delegelerin ayrılmaması için ricada bulunduğu kongrenin ilk turunda Namık Kemal Zeybek 575, Rıfat Serdaroğlu 139, Salih Uzun 134 Tekin Enerem 42, Ahmet Özal 11 ve Adnan Dağıstanlı 4 oy aldı. İlk turda salt çoğunluk sağlanamadığı için genel başkan adayı seçilmezken ikinci tur seçimlerine geçildi.

İkinci tur seçimlerine geçilirken Enerem, Ahmet Özal ve DP Genel Başkan Yardımcısı Salih Uzun adaylıktan çekildi. Toplam 702 delegenin oy kullandığı bu turda Namık Kemal Zeybek 624, Rıfat Serdaroğlu 66 ve Adnan Dağıstanlı 3 oy aldı. Ancak bu turda Bin 325 delegenin salt çoğunluğu olan 628 oy alınamadığı için üçüncü tura geçildi. Toplam 594 delegenin oy kullandığı 3. tur 8 oy boş çıkarken Namık Kemal Zeybek 566 oy alarak DP'nin yeni genel başkanı oldu. Diğer adaylar Rıfat Serdaroğlu 19, Adnan Dağıstanlı ise 1 oy aldı.

"TÜRKİYE, DP SAYESİNDE COŞMAYA BAŞLAYACAK"

Seçimin ardından teşekkür konuşması için platforma çıkan Zeybek, Merhum Adnan Menderes'e övgüler yağdırdı. Menderes'in kahpece öldürüldüğünü söyledi. Zeybek, tüm partililere teşekkür ederken, yapacakları çok iş olduğunu kendilerine rahatı değil zoru önerdiğini ifade etti. Zeybek, DP'nin ana damar olduğunu yan damarların geleceğini söyledi. Zeybek, Türkiye'nin bir süredir fetret devri yaşadığını ancak bundan sonra DP sayesinde coşmaya başlayacağını kaydetti.

(CİHAN)



Bu haber 1,055 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,367 µs