En Sıcak Konular

'Komşularla sıfır problem, sevince yol açtı'

15 Ocak 2011 11:49 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Komşularımızla son yıllardaki sıfır problem noktasına gelmek, yani dostluklarımızı artırmak, kapılarımızı açmak, eskiden karşıdan karşıya özlemle bakarken şimdi hasretle kucaklaşabilmek, Hatay başta o

Arınç, çeşitli ziyaret ve etkinliklere katılmak için geldiği Hatay'da, beraberindeki Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti.

Arınç, burada yaptığı konuşmada, yıllardır gelemediği Hatay'a büyük bir özlem içinde olduğunu belirterek, Hatay'ın son yıllarda yeniden keşfedildiğini söyledi.

Türkiye'nin en gözde illerinden biri haline gelen Hatay'ın kendine has özelliklerinin çok ilgi çektiğini anlatan Arınç, ''Hatay, bir medeniyetler şehri, burada farklı kültürlerin yüzyıllardır huzur ve barış içerisinde yaşadığını hepimiz biliyoruz, dünya da yeniden bütün güzellikleriyle keşfetti. Tabii turizm alanında, ulaşım alanında çok büyük gelişmeler oldu. Ankara'dan, İstanbul'dan, İzmir'den, Türkiye'nin her yerinden Hatay'a uçakla ulaşmak mümkün. Hatay, ticarette ve sanayide çok iyi bir noktaya geldi. Üretimiyle, ihracatıyla milyon-milyar dolarlık büyük tesislere sahip'' diye konuştu.

''Özellikle komşularımızla son yıllardaki sıfır problem noktasına gelmek, yani dostluklarımızı artırmak, kapılarımızı açmak, eskiden karşıdan karşıya özlemle bakarken şimdi hasretle kucaklaşabilmek, Hatay başta olmak üzere bütün bölgemizde büyük bir sevince yol açtı'' diyen Bakan Arınç, ''Artık dostlar, akrabalar birbirlerini daha çok ziyaret edebiliyor, birbiriyle daha çok ticaret yapabiliyorlar. Hamdolsun ki, Hatay nüfusuyla, siyasetteki ağırlığıyla, ticaretteki, sanayideki başarılarıyla, turizmde attığı dev adımlarla Türkiye'nin yükselen bir değeri oldu. Bundan çok mutlu ve gururluyuz'' dedi.

Arınç, TRT, Anadolu Ajansı ve RTÜK'ten sorumlu bakan olduğunu hatırlatarak, medyayla ilgili konularda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Hatay'da yerel medyanın çok güçlü olduğunu duyduğunu ifade eden Arınç, ''Onların sorunlarıyla ilgili geçmişten bu yana çok önemli çalışmalar yapıyoruz'' diye konuştu.

Arınç ayrıca, programı kapsamında Manisalı bir müteşebbisin Antakya'ya kazandırdığı lüks otelin açılışını yapacağını, Medeniyetler Korosu'nun konserini dinleyip, yarın da ilçeleri ziyaret edeceğini bildirdi.

Vali Lekesiz de Hatay'ın, farklı din, dil, ırk ve etnik kökenlerin bir arada huzur içinde yaşadığı bir kent olduğunu belirtti.

Konuşmanın ardından Vali Lekesiz, Arınç'a ney ile üzerinde farklı dinlerin simgeleri bulunan bir sandık hediye etti.

Arınç daha sonra, Vali Lekesiz'den basına kapalı brifing aldı.

a.a.



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,793 µs