En Sıcak Konular

Holbrooke Washington'da anıldı

15 Ocak 2011 08:37 tsi
ABD'nin başkenti Washington'da geçen ay geçirdiği kalp rahatsızlığının ardından hayatını kaybeden Amerikalı deneyimli diplomat Richard Holbrooke için anma töreni düzenlendi.

     Washington'daki Kennedy Center'de düzenlenen tören, gerek Amerikan yönetimi gerekse yabancı ülkelerden üst düzey bir katılıma sahne oldu.
     Aralarında ABD Başkanı Barack Obama, Başkan Yardımcısı Joe Biden, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Genelkurmay Başkanı Oramiral Michael Mullen, eski ABD Başkanlarından Bill Clinton, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın da aralarında olduğu binin üzerinde davetli, Holbrooke'u anmak için Kennedy Center'ı doldurdu.
     Obama, törende yaptığı konuşmada, ''Holbrooke'in görev yaptığı yerlerin ve yaptığı işlerin, Amerikan dış politikasının kronolojisi olarak okunabileceğini'' belirterek, ''Holbrooke birçok açıdan, bir nesil Amerikan diplomatlarının rehber ışığıydı'' dedi.
     Holbrooke'in ABD'nin sahip olduğu gücü tüm yönleriyle kavrayan ve yaşamının son nefesine kadar ülkesine hizmet için çalışan "olağanüstü bir diplomat" olduğunu ifade eden Obama, deneyimli diplomatın, yaptığı çalışmalarla bir ''farklılık yarattığını'' ve onun bu çalışmalarının günümüzde de devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.
     Obama törende ayrıca, Amerikan diplomasisini onurlandıran kişilere yönelik yıllık olarak verilecek olan ''Richard Holbrooke Diplomasi Ödülü''nün duyurusunu yaptı.

A.A.



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,347 µs