En Sıcak Konular

Bahçeli'den övgü

14 Ocak 2011 19:07 tsi
MHP lideri, Meclis'in son dönemdeki performansı için "Milletimizde sevinç yarattı" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Ticaret Kanunu, Türk Borçlar Kanunu, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun görüşmelerinde TBMM'de sağlanan uzlaşının önemine dikkati çekerek, ''Son zamanlarda siyasetin içine düştüğü çözümsüzlük girdabı umutsuzlukları derinleştirmişken Meclis Genel Kurulundaki siyasi uzlaşma ve kanun tasarılarının yasalaşması amacıyla yapılan ittifak milletimizde sevinç yaratmıştır'' ifadesini kullandı.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM'nin başarılı ve verimli bir çalışma temposu sonucunda, uzun süredir tasarı halinde bekleyen Türk Ticaret Kanunu, Türk Borçlar Kanunu ve Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nu kabul ederek yasalaştırdığını anımsattı.

''Türk siyasetinin, milletten aldığı destekle fırsat ve imkan olduğu takdirde uzlaşma ve geniş bir ittifakla önemli reformlar yapabileceğini bu vesileyle iyi bir şekilde gösterdiğine'' işaret eden Bahçeli, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

''Bu kapsamda, iktidarı ve muhalefetiyle disiplinli ve gayretli girişimlerin değerli neticeler vereceği açık bir şekilde görülmüş ve anlaşılmıştır.

Türkiye'nin içine sokulduğu kamplaşma ve çatışma ortamından sıyrılması için, bu uzlaşma zeminin hayatın her alanına yayılması ve millet yararına ve hayrına lazım gelen icraatların yapılması gelecek açısından da olumlu bir nitelik taşıyacaktır.

Yapılan hukuki düzenlemeyle reel kesimin beklentileri en üst düzeyde karşılanmış, ekonomik sistemin ve sosyal yapının hukuksal reformla iyileştirilmesi yönünde çok değerli adımlar atılmıştır.

Yasalaşan Türk Ticaret Kanunu, Türk Borçlar Kanunu, Hukuk Muhakemeleri Kanunuyla birlikte sosyal ve ekonomik ilişkiler yeni baştan ele alınmış ve çağımızın gerekleri doğrultusunda değişikliğe tabi tutulmuştur.''

-''MİLLETVEKİLLERİNE VE PARTİ GRUPLARINA TEŞEKKÜR....''-

Bahçeli, açıklamasında MHP'nin baştan beri, vatandaşların hayatlarını yakından ve olumlu bir şekilde etkileyecek olan bu kanun tasarılarının işbirliği ve geniş bir mutabakat içerisinde ele alınmasını önerdiğini ve bunda da ısrar ettiğini anlattı.

Yaptıkları açıklamalarda, bu kanunların TBMM tarafından bir an önce görüşülüp kabul edilmesi gerektiğinin ve bu nedenle Mecliste grubu bulunan diğer partilere de büyük sorumluluklar düştüğünün sürekli hatırlatıldığını ifade eden Bahçeli, açıklamasında şunları kaydetti:

''Son zamanlarda siyasetin içine düştüğü çözümsüzlük girdabı umutsuzlukları derinleştirmişken Meclis Genel Kurulundaki siyasi uzlaşma ve kanun tasarılarının yasalaşması amacıyla yapılan ittifak milletimizde sevinç yaratmıştır.

Bu itibarla söz konusu kanunların kabul edilmesinde emeği geçen değerli milletvekillerine ve parti gruplarına teşekkür eder, benzeri çalışmaların artarak devam etmesini içtenlikle temenni ederim.

Milliyetçi Hareket Partisi, bundan sonra da kararlılıkla aziz milletimizin rahatına, refahına ve sorunlarının çözümüne yönelik her katkıyı verecek ve uzlaşmaya dönük siyasi duruşunu sonu ne olursa olsun muhafaza edecektir.''

aa

 



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,796 µs