En Sıcak Konular

CHP'li Tekin niyetini açıkladı

14 Ocak 2011 18:47 tsi
CHP'li Tekin niyetini açıkladı CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin seçim sonrası MHP İle bir koalisyon yapabiliriz dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yönetimi yeniden şekillenen partinin, seçim sürecine nasıl geçireceği, milletvekili aday listelerinin hangi kriterlere göre hazırlanacağı, CHP'nin oy hedefi ve aday profili hakkında açıklamalarda bulundu.

Hafta sonunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğluile birlikte Bayrampaşa'da, seçime yönelik mahalle mahalle örgütlenecekleri “üzüm salkımı” modelini başlatacaklarını söyleyen Tekin, CHP'nin ana seçim stratejisini şöyle anlattı:

“İktidar 6 yılını devletin kurumlarıyla kavga ederek geçirdi. Bugün; işçisi, köylüsü, işadamı, gazetecisi, öğrencisi, her kesimi ilgilendiren en temel sorun özgürlük sorunudur. CHP yeni, özgürlükçü bir anayasayla Türkiye'nin önüne çıkacak. Ana sloganımız bu olacak; ‘CHP ile özgürlük gelecek.' ‘CHP ile korku tünellerini tarihe gömeceğiz.' Türkiye'de korkmayan kimse var mı?.”

‘BENİM ÇITAM YÜZDE 37'

Milliyet'in haberine göre Tekin'in, CHP'nin genel seçimde alabileceği oy oranına ilişkin öngörüsü ve bunun dayanağı şöyle:

“Geçmişte kamuoyu yoklaması tantanaları dinledik. Birilerini yüzde 60, yüzde 65, CHP'yi yüzde 16, yüzde 18 gösteren oldu. Dedim ki ‘ben sizi tarihe gömeceğim. 'Sayın Adil Gür hariç hepsini tarihe gömdüm. Buradan sesleniyorum, bu yüzde 50'ler, yüzde 55'leri tarihe gömmek de CHP'nin boynunun borcu olacaktır. Yüzde 30'un altını başarısız sayarım. Benim çıtam yüzde 36-37'dir. Ortalama ayda 10 bin kişiyle görüşen, işçisiyle, esnafıyla, sanayicisiyle, sokakta dolaşan adamım.”

‘MHP İLE KOALİSYON OLABİLİR'

“Bu oran yine bir ana muhalefeti mi işaret ediyor” sorusuna “Hayır. Göreceksiniz iktidar” yanıtını veren Tekin, MHPile koalisyona bakışını, “Türkiye'nin geleceğiyle, yaşadığı sorunlarla ilgili olarak eğer çözüm üretecekse herkesle koalisyon yapılabilir. MHP ile de olur. MHP Türkiye'nin bir partisi, parçası. Geçmiş dönemde bir koalisyon yaptı MHP-DSP ile, çok da uyumlu bir koalisyondu bence” sözleriyle anlattı.

bugün

 



Bu haber 875 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,927 µs