En Sıcak Konular

Hasan Celal Güzel önemli açıklamalarda bulundu

14 Ocak 2011 16:27 tsi
TV8’de yayınlanan Erkan Tan’ın olan Devlet Eski Bakanı Hasan Celal Güzel vardı ve önemli açıklamalarda bulundu

Tv8’de yayınlanan Erkan Tan’ın hazırlayıp sunduğu Erkan Tan ile Başkent’ten programında bugün, Devlet Eski Bakanı Hasan Celal Güzel vardı ve önemli açıklamalarda bulundu.

Güzel; içki yasağına yönelik şunları ifade etti:

“Kimse bana iktidar yanlısı demesin bakın, Sayın Kılıçdaroğlu’nun da takdir ettiğim hususu çıktı. Bugün gazetede okudum, diyor ki: ‘ Hükümetin önetmeliğini destekliyorum. Gençleri korumak için yapılmıştır.’ Son derece doğru bir laftır. Dünyanın hiçbir yerinde ulu orta içki satılamaz, içip içip nara atılamaz. Mahalle bakkalından bile istediğiniz içkiyi alabiliyorsunuz. Böyle bir şey olmaz.”

“DP, dinazorların hakim olduğu bir partidir!”

Demokrat Parti’nin genel başkan arayışlarına yönelik eleştirilerde bulunu Güzel, şu sözleri kaydetti:

“Demokrat Parti dinazorların hakim olduğu bir partidir. İhale yolu ile genel başkan arıyorlar. Kendi 80 yaşında, emanetçisi 85 yaşında. Demokrat Parti hadisesi paleoantropolojik’tir. Entrikalar ile; ANAP ile birleştirilip, Tansu Çiller’i getirmeye çalışarak, Hüsamettin Cindoruk’u katarak olmaz böyle. Başarılı olacağı kanaatinde değilim. Namık Kemal Zeybek seçilir ise belki başarılı olurlar.”

“Hakim almak için Seyfi Oktay’ı Adalet Bakan’ı mı yapalım?”

Hakim ve savcı alımlarında yapılan itirazlara yönelik Güzel: “Yargının durumu şu anda acınacak haldedir. Bu şahıslarla ilgili değildir. Hakim ve savcı sayısında yetersizlikler var? Ne yapılacak? 12.000 hakimi 30.000 ‘e getirmek için Seyfi Oktay’ı Adalet Bakanı mı yapalım? Dünyanın neresinde bir yazılı sınavın neticesinde yapılan sınav kameraya çekilmedi diye iptal edilir? Danıştay Ağabey gözetleyecekmiş! Böyle bir rezalet olur mu? Ak Parti adam alamıyor ki kadrolaşsın.” diyerek tartışmalara yol açacak açıklamalarda bulundu.

“Yargıtay’ın aklını başına alması lazım!”

Hükümetin yargıyı ele geçirmesine yönelik eleştiriler hakkında konuşan Hasan Celal Güzel; "Yargıda gerçekten kepazelik var. 1960’tan beri Yargıtay’ı ele geçirmek için uğraşmışlar. Bir Yargıtay üyesi; Hamdi Yaver Aktan ‘Onama mı, bozma mı istersin?’ diye soruyor. Böyle bir şey olabilir mi? Yargıtay’ın aklını başına alması lazım. Sami Selçuk’u yargı reformunun başına getireceksiniz güzel şeyler olacak. Öyle bir hukuk sistemi olmalı ki, bir duruşmada karar verilmelidir. Tutukluluk süresi 6 ayı geçmemelidir” dedi.

“Görünen o ki ; davalar, hükümeti zor durumda bırakmak için bitirilmemiştir!”

Hasan Celal Güzel, son günlerde gündemin belirleyicisi olan yargı tartışmaları için şu açıklamalarda bulundu: “İlk defa bu dönem yüksek yargının zorlayıcı egemenliği kırılıyor. Yargının şu an bir sefalet içinde. Yargıtay Başkanı çok büyük marifetmiş gibi; ‘2 milyon dava bekliyor.’dedi. Hükümet kanunlar çıkarmış.Nisan demiş sonra Aralık’a ertelendi. Hayır 6. Ceza dairesi tüm davaları bitirmiş. Sen de bitirseydin. Öyle görünüyor ki bu davalar hükümeti zor durumda bırakmak için bitirilmemiştir"

“O heykeli ben de ucube buluyorum! Halka sorsanız onlar da beğenmemiştir!”

Başbakan Erdoğan’ın “ucube” diye adlandırdığı Kars’taki insanlık anıtı için Hasan Celal Güzel çarpıcı açıklamalarda bulundu:

“Yoldan geçen bir vatandaşa sorsanız; parçalı, 48 metre boyunda bir şey der. Üstelik Ermenilerden bir özür dileme mesajı var. Ermeni mezalimi yaşamış böyle bir ülkede elbette ucube! Ayrıca ‘ucube’ demek ‘acayip demektir. Bu heykelin fotoğrafları çıktı. Türkiye’de birçok insan acayip bulmuştur. Halka estetik dersi mi vereceksiniz? ‘ Millet bir şey anlamaz, oligarşik hegamonyalar anlar.’ Böyle bir şey olamaz. Milletin estetik fikrine en büyük sanatçı dahi yaklaşamaz.”

“Ben Kenan Evren’i de, ‘nü’ lerini beğenmek zorunda mıyım?”

 Sanatçı çıkıyor; ‘ben bu heykeli şunun için yaptım bunun için yaptım’ diyor. Beğenmek zorunda mıyım kardeşi? Mesela Ben Kenan Evren’in ‘nü’ lerini beğenmek zorunda mıyım? Kendisini de ‘nü’ lerini de beğenmiyorum. O heykel kaldırılsın Bilgi Üniversitesi ya da Boğaziçi Üniversitesi’ne konulsun. Ermeni Özür toplantıları düzenliyorlar ya onlar alsın bu heykeli. Ermenistan’a gitseniz Türkiye’nin lehine bir heykel bulabilir misiniz? Aksine Ermenistan’da, Fransa’da Türkiye’nin aleyhine birçok heykel dikilmiştir. ”

“ Sivil Dikta’ bir tekerlemedir!”

“Sivil dikta ne demek? Böyle aptalca bir şey olamaz. Bunu söyleyerek Adnan Menderes’i alaşağı ettiler. 27 Mayıs’ta bir avuç cuntacı darbe yaptılar. Bunları bırakın. Seçim yaklaşıyor. Çıkın meydana; çiftçinin, köylünün, halkın oyunu alıp iktidarı kurun. Sistem kuvvetler ayrılığı ile işler. Tekerlemedir bu. Türkiye’de kervan yürüyor. 5 ay sonra isterseniz iktidarı değiştirirsiniz”

“Satın alınamayacak kalemlerden biri benim!”

“Hükümet bana bir şey vaat etmedi. Göbeğimi kaşıyıp, köşe yazarlığımı yapıyorum. İktidar beni satın alamaz. Satın alınamayacak kalemlerden biri benim”

Atatürk’ün yatak odasını da gösterebilir misiniz?  Böyle bir rezalet olabilir mi?”

Muhteşem yüzyıl dizisi tartışmalarına Hasan Celal Güzel de katıldı. Güzel, ilginç açıklamalarda bulundu: “ Kulağından kuyruğundan ben de dahil oldum tartışmalara. ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde şu anda yatak odasından başka bir şey yok. Siz kalkıp Atatürk’ün yatak odasını verebilir misiniz? Böyle bir rezalet olabilir mi?” “Kanuni, Türk Tarihi’nde “muhteşem” olarak adlandırılan bir padişahtır. Ama dizide batının zihniyeti ile hareme bakılmıştır. Yanlış bir iştir. Bunun muhaliflikle ilgisi yoktur. Yabancıların da ‘Muhteşem’ diye adlandırdığı bir Padişahı getirip Hürrem ile odaya kapatırsanız; halkın nevri döner” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Kaynak : http://www.internethaber.com/hasan-celal-guzel-yine-dokturdu-321403h.htm#ixzz1B1IIC9jc



Bu haber 1,455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,184 µs