En Sıcak Konular

12'si birden kaçtı

14 Ocak 2011 14:20 tsi
12'si birden kaçtı 9'u Hizbullah üyesi 12 kişi hakkında Yargıtay yakalama kararı çıkardı. Ancak yapılan baskınlarda hiçbiri ele geçirilemedi. Kaçakların ortaya çıkacağı tarih ve yer ile ilgili spekülasyonlar başladı.

Tutukluluk süresini belirleyen Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102. maddesinin yürürlüğe girmesiyle tahliye edildikten sonra imza atmadıkları belirlenen 12 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Karar üzerine evlerine baskın yapılan 12 kişiden hiçbiri bulunamadı.

Edinilen bilgiye göre, 3 Ocak 2011'de Diyarbakır D Tipi Cezaevinden salıverilen terör örgütü Hizbullah ana davasının sanıklarından Edip Gümüş, Cemal Tutar, Fuat Balcı, Abdulkerim Kaya, Mustafa İpek ve Şeyhmus Kinay'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi ile 3 PKK'lının imza atmadıkları belirlendi.

Bu kişilerin imza atmadıklarına dair hazırlanan ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca önceki gün gönderilen tutanakla ilgili Yargıtay 9. Ceza Dairesi kararını açıkladı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesince yakalama kararının çıkarılması üzerine polis 12 kişinin adreslerine baskın düzenledi. Yapılan aramalarda şahıslardan hiçbiri bulunamadı.(AA)

Kayıp Hizbullahçılar için bomba iddia!
PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre Hizbullah davasından tahliye olanlar Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'nun mezarı başındaki anmada ortaya çıkacak.

Cezaevinden çıkanların örgütlenme faaliyetlerine başladıklarını anlatılan haberde sanıkların Hizbullah’ın lideri Hüseyin Velioğlu’nun 17 Ocak’taki ölüm yıldönümünde Batman’daki mezarı başında kitlesel bir dini tören organize edecekleri öne sürüldü. Haberde “Edip Gümüş, Cemal Tutar ve Mehmet Varol 10. ölüm yıldönümü anmasına katılacak” denildi.



Bu haber 990 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,893 µs