En Sıcak Konular

Irkçıların yeni yüzü

14 Ocak 2011 09:51 tsi
Irkçıların yeni yüzü Avrupa’yı etkileyen Fransız aşırı sağ partisinde 40 yıllık Jean Marie Le Pen devri kapanıyor. Jean-Marie Le Pen, 40 yıllık koltuğunu bu hafta sonu kızı Marine’e bırakıyor.

Haftasonu yapılacak Ulusal Cephe (FN) Kongresi’nde geleneksel sağı temsil eden Bruno Gollnisch ile yeniliği temsil eden Marine Le Pen yarışacak. Marine Le Pen’in ‘kesin gözüyle bakılan’ liderliği başta Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin partisi UMP olmak üzere tüm siyasette kartların yeniden dağıtılmasına yol açacak. Genç Le Pen’in seçimlerde Sarkozy’ye bile rakip olabileceği konuşuluyor.

Fransa yıllardır babasının gölgesinde yetişen, sarışın, mavi gözlü, uzun boylu, hukuk eğitimi almış, 2 kez boşanmış ve 3 çocuk annesi olan Marine Le Pen bundan böyle siyaset sahnesine lider olarak çıkmaya hazırlanıyor. Partiyi ırkçı görünümünden kurtarıp “modern sağ” yaratma hedefiyle kamuoyunda yıldızı hızla parlayan Marine Le Pen, babasının boşalan Genel Başkanlık koltuğuna oturmaya hazırlanıyor.

Koalisyon ortağı olur mu

Marine Le Pen Partisi’nin ‘ölüm cezalarının yeniden getirilmesi, zorunlu askerlik, AB’den çıkış ve yabancılara ödenen sosyal yardımların son bulması’ gibi katı programını savunuyor. Le Monde tarafından yapılan son anket Fransızların yüzde 22’sinin Marine Le Pen’in politikalarını desteklediğini ortaya çıkardı. Şimdi Sarkozy’nin Halk Hareketi Birliği (UMP), Marine Le Pen’i hükümete almak da dahil her türlü formülü tartışıyor. Le Monde’un anketinde UMP’lilerin yüzde 43’ün UMP-FN koalisyonuna sıcak baktığını da gösteriyor.

Arzu Çakır Morın / Hürriyet



Bu haber 1,135 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,306 µs