En Sıcak Konular

CHP İl başkanı hakkında şok rapor

14 Ocak 2011 08:52 tsi
CHP İl başkanı hakkında şok rapor 

Doğan Holding'ten CHP'ye transfer olan Nebil İlseven'in TMSF'de görev yaparken yaptığı icraatları, 2003 yılında kurulan TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun raporlarına girdi.

Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre Doğan Holding'ten CHP'ye transferolan Nebil İlseven'in TMSF'deyken, fona devredilenbankaşubesini 25 bin liraya satmak istediği ortaya çıktı. Şube 47 gün sonra 78 kat fazlasına satıldı. İlseven'in, satışı engelleyen yardımcısına, "Niye karşı çıkıyorsun. Satıp komisyonumuzu alalım" dediği raporda yer aldı

Rapora göre, İlseven, Genel Müdürlüğü'nü yaptığı Bayındırbank bir şubesini ucuza satmak isteyince Yardımcısı Mahmut Şener'e takıldı. Satışı engelleyen Şener'in ise iş akdi feshedildi.

TMSF yönetiminde olduğu dönemde aynı zamanda fona devredilen Bayındırbank'ın da genel müdürlüğünü yapan İlseven, bankanın Antalya Havaalanı Şubesi'ni ihalesiz 25 bin TL'ye tasfiye etmek istemiş ve dönemin Bayındırbank Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Şener'in itirazı nedeniyle bu amacına ulaşamadığı ortaya çıktı. Bayındırbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Şener'in TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'na gönderdiği bir şikayet mektubu ile ortaya çıkan olay şöyle gelişti:TMSFYönetim Kurulu üyesi ve Bayındırbank Genel Müdürü Nebil İlseven, Bayındırbank'ın Antalya Havaalanı Şubesi'ni 27 Aralık 2001 tarihinde Denizbank'a 25 milyar liraya (25 bin) satmak istemiş. Ancak, Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Şener, yılda ortalama 3.5 milyon dolar kâr eden şubenin bu fiyatta satışına karşı çıktı. Şener'in itirazı üzerine iptal edilen satış, sadece 47 gün sonra yine Denizbank'a tam 1.4 milyon dolara satıldı. 25 milyar lira o günkü dolar kuru ile yaklaşık 18 bin dolardı. Yani 18 bin dolara satılmak istenen şube itiraz üzerine, tam 78 kat fiyatla 1.4 milyon dolara satılmış oldu.

İTİRAZI HÜLLE İLE AŞMAYA ÇALIŞTI

Mahmut Şener'in itirazını aşmak için yollar deneyen İlseven, Bayındırbank'ın havaalanı şubesini istediği fiyatta satmak için ilginç bir yönteme başvurdu. Yine fona devredilmiş olan EGS Bank'ı Bayındırbank'la birleştiren İlseven, Bayındırbank'ın Antalya Havaalanı Şubesi'ni EGS Bank'ın şubesi imiş gibi satmak istemiş. İlseven'in bu kararı da yine Mahmut Şener'in itirazı ile başarısız oldu.

KARŞI ÇIKMA, KOMİSYONUMUZU ALALIM

Mahmut Şener, TBMM'ye gönderdiği şikayet dilekçesinde, itiraz etmeseydi devletin büyük zarara uğratılacağına dikkati çekerek, "Birinci satış kararından sonra vaki ikazım üzerine Genel Müdür Nebil İlseven 'ne karışıyorsun, satalım komisyonumuzu alalım' dedi" ifadelerine yer verdi. Öte yandan, Şener'in, bu itirazlarının ardından iş akdinin de feshedildiği ortaya çıktı.



Bu haber 881 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,483 µs