En Sıcak Konular

Baykal ve Ağar ne dedi? 

0 0 0000 00:00 tsi
Baykal ve Ağar ne dedi?  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül'ü açıklamasının ardından liderlerden tepkiler gelmeye başladı. Peki kim hangi tepkiyi verdi?

AĞAR: HAYIRLISI BAKALIM

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili olarak "Hayırlısı bakalım" dedi.

Ağar,THY'nin tarifeli uçağıyla Ankara'dan İstanbul'a geldi. Havalimanında basın mensuplarının cumhurbaşkanlığına aday gösterilen Abdullah Gül'le ilgili sorularına Ağar, " Hayırlısı bakalım" demekle yetindi.

Ağar, diğer soruları yanıtlamadan makam aracına binerek havalimanından ayrıldı.

Bu sırada Ağar'ı karşılamak için salonda bekleyen DYP'li yöneticilerden Celal Adan ile CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Başbakan Erdoğan'ın AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayını Abdullah Gül olarak açıklamasının ardından birbirlerini "hayırlı olsun" diyerek tebrik etti.


BAYKAL, GÜL'ÜN ADAYLIĞINI EVİNDE ÖĞRENDİ, ELEŞTİRİLERİ NOT ALDI

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığını evinden öğrendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı olarak belirledikleri isim olarak açıklamasını CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da evinde öğrendi.

Baykal, Erdoğan'ın Meclis'teki grup konuşması Angora'da bulunan evinde, yalnız izledi. CHP kurmayları ise TBMM'deki odalarında Gül'ün adaylığını öğrendiler. Gül'ün açıklanmasından sonra Baykal ile kurmayları arasında yoğun telefon trafiği yaşandı.

CHP lideri, Başbakan Erdoğan'ın, CHP'ye yönelik eleştirileri de dikkatlice not aldı. GRUP'DA CEVAP VERECEK

Öte yandan, Deniz Baykal, Gül'ün adaylığı ve Erdoğan'ın eleştirilerine partisinin saat 13.30'da yapılacak Meclis Grubu'nda yanıt verecek.

BBC: "ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINDAN VAZGEÇTİ"

İngiliz BBC kanalı, 11. cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül'ün açıklanmasına ilişkin olarak, "Başbakan, cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçti" dedi.

BBC, "Bu karar, binlerce kişinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmamasına yönelik yürüyüşünün ardından geldi." yorumunda bulundu.

Başbakan Erdoğan, parti grup toplantısı sırasında Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü aday olarak açıkladı.

MÜSİAD: ''ÇOK İYİ VE DOĞRU BİR İSİM. CUMHURBAŞKANLIĞINI DOLDURABİLECEK VASIFLARDA''

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün, çok iyi ve doğru bir isim olduğunu belirterek, ''Sayın Gül, Cumhurbaşkanlığını doldurabilecek vasıflarda'' dedi.

Bolat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanlığına aday göstermesine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, partisi ve istikrar adına çok önemli bir fedakarlık yaptığını, bunun takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı için çok iyi ve doğru bir isim olduğunu ifade eden Bolat, ''Ülkemiz için hayırlı olsun. Sayın Gül, Cumhurbaşkanlığını doldurabilecek vasıflarda. Hem halkımız tarafından hem uluslararası kamuoyu açısından çok bilinen biri. Uzlaşmacı tavırları, kariyeri, performansı ve duruşu itibarıyla Cumhurbaşkanlığına yakışır'' diye konuştu.

Bolat, Cumhurbaşkanlığı seçimi için anayasal sürecin işlediğini, bundan sonra takdir ve kararın millet iradesini temsil eden TBMM'nin olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Meclis'in iradesi ve kararı hepimizin kararı olacaktır. Tüm partilerin, bu seçimi bir krize ve gerginliğe yol açmadan tamamlanması konusununda üzerlerine düşeni yapacaklarına inanıyoruz. Türkiye'de daha ekonomik alanda yapılacak çok işler var.''

ÇELİK: "GÜL'ÜN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI TAYYİP ERDOĞAN'IN BÜYÜKLÜĞÜDÜR"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesini, "Başbakan Erdoğan'ın büyüklüğü" olarak niteledi. Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına aday olması durumunda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kendisini gözünü kırpmadan seçeceğini söyleyen Çelik, Gül'ün aday gösterilmesinin "AK Partililer'in istediği kişinin aday olması olarak" gördüğünü söyledi.

Bakan Çelik, Türk Telekom ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan anlaşmanın imza töreninde cumhurbaşkanlığı adayı ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandığını belirten Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Partililerin istediği kişiyi, Abdullah Gül'ü aday gösterdiğini kaydetti.

Bakan Çelik, "Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı hayırlı olsun, bu karar Başbakan Erdoğan'ın ne kadar büyük bir lider olduğunu ortaya koymuştur. Başbakan kendisi aday olsaydı, TBMM onu da gözünü kırpmadan seçerdi ama o kendi yol arkadaşının cumhurbaşkanı adaylığı için önerdi. Bu karar Başbakan'ın gönlünün ne kadar zengin olduğunu ve büyüklüğünü ortaya koymuştur." şeklinde konuştu.

SABANCI: ''BAŞBAKAN ERDOĞAN'I, GÖSTERMİŞ OLDUĞU OLGUN VE ÖRNEK DEMOKRATİK TAVIR NEDENİYLE KUTLUYORUM''

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin istikrarı için göstermiş olduğu olgun ve örnek demokratik tavır nedeniyle kutluyorum'' açıklamasını yaptı.

Sabancı, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

''Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin istikrarı için göstermiş olduğu olgun ve örnek demokratik tavır nedeniyle kutluyorum.

Sayın Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığının da ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.''

MESUT YILMAZ: "CUMHURBAŞKANI ADAYI HAYIRLI OLSUN"

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı'na Abdullah Gül'ü aday göstermesini 'Hayırlı olsun' şeklinde karşıladı.

Mesut Yılmaz, Anavatan Partisi Rize İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Şuşoğlu'nun babası Mızrap Şuşoğlu'nun cenaze namazına katılmak için memleketi Rize'nin Çayeli ilçesine geldi. Cenaze yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunan Yılmaz, hemşehrileriyle hasret giderdi. Yılmaz, gazetecilerin Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı'na adaylığına ilişki soruları üzerine yorum yapmayarak sadece 'Hayırlı olsun' diyerek yetindi.

Yılmaz, Rize'den adaylığıyla ilgili soruya ise, "Bugün cenazeye geldim. Siyasi bir açıklama yapmayacağım. 2 hafta sonra Rize'ye tekrar geleceğim. O zaman gerekli açıklamayı yapacağım." dedi.

YAZICIOĞLU: ''VATANA VE MİLLETE HAYIRLI OLSUN''

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Abdullah Gül'ün, Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesi üzerine ''Vatana ve millete hayırlı olsun'' dedi.

Yazıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, BBP'nin kurulduğu günden bu yana cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini savunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesi halinde, milletin iradesinin doğrudan yansıyacağını, hiçbir şaibe ve tartışma olmadan milletin isteğinin yerine gelmiş olacağını kaydeden Yazıcıoğlu, ancak bugün geçerli olan Anayasa'ya göre cumhurbaşkanını seçme yetkisinin TBMM'de olduğunu hatırlattı.

Yazıcıoğlu, Gül'ün adaylığı için de ''Vatana ve millete hayırlı olsun'' dedi.
 
 
zaman



Bu haber 234 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,024 µs