En Sıcak Konular

30 trilyonluk müze 8 ayda harabeye döndü

0 0 0000 00:00 tsi
30 trilyon harcanarak yapılan ancak 8 ayda harabeye dönen MTA müzesiyle ilgili davadan zaman aşımıyla kurtulmaları beklenen bürokratlara yeniden yargı yolu açıldı.

KİT Komisyonu'nun yeni suç duyurusu üzerine sorumlular hakkında 'görevi kötüye kullanmaktan' dava açıldı

Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'nün 70 yıllık eserlerini topladığı ve tam 30 milyon YTL (30 trilyon) harcayarak inşa ettiği ancak ciddi yapısal hatalar nedeni ile kullanılamaz hale gelerek bir skandala dönüşen Türkiye'nin en büyük Tabiat Tarihi ve Madencilik Müzesi'nde ikinci perde aralanıyor. Müzenin açıldıktan tam 8 ay sonra çürüğe çıkmasının ardından birbiri ardına soruşturmalar yapılmış ve müzenin yapımına onay veren bürokratlar hakkında 'görevi ihmal' suçundan davalar açılmıştı. Görevi ihmal davası, zamanaşımının 5 yıl olması nedeniyle 22 Haziran tarihinde bürokratlar yargılanmaktan kurtulacaktı. İşte tam bu süreçte MTA'nın hesaplarını denetleyen başkanlığını Nurettin Canikli'nin yaptığı TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu devreye girdi.

DAVA 22 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Olayın çok vahim olduğunu söyleyen Başkan Canikli, harabeye dönen müzenin yapımına onay veren bürokratların 'görevi ihmal'den değil TCK'da memurlarla ilgili en ağır ceza olan 'görevi kötüye kullanmak' suçundan yargılanmaları gerektiğini ifade etti. Canikli ve komisyon üyeleri Yüksek Denetleme Kurulu'nun (YDK) hukukçularından bu konuyla ilgili görüş istediler. YDK, kısa süre önce gönderdiği raporda, bürokratların 'görevi kötüye kullandıkları'nı tespit ederek KİT Komisyonu'na bu yönde suç duyurusunda bulunulması gerektiğini iletti. Bunun üzerine KİT Komisyonu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sözkonusu bürokratlar hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçundan yeniden suç duyurusunda bulundu. Savcılık, suç duyurusunu kabul ederek kamu davası açtı. MTA eski Genel Müdürü A. Kemal Işıker, MTA eski Genel Müdür Yardımcısı Murat Erendil, MTA eski İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı M. Kemal Şit, İnşaat Şube Müdürü Ahmet Gürkan, Kontrol Mühendisi Hıdır Kaya ve Kontrol Amiri Ayşe Özsoy, Trafik Ulaştırma Şube Müdürü Şevket Metin için 22 Haziran tarihinde yeniden yargı süreci işleyecek.

bugün




Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,500 µs