En Sıcak Konular

'Tavsiye ederim Schröder'le de bir çay içsin'

11 Ocak 2011 20:51 tsi
'Tavsiye ederim Schröder'le de bir çay içsin' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kıbrıs'la ilgili açıklama yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel'e, kendisinden önceki Almanya Başbakanı Schröder'den öğrenmesini istedi.

Erdoğan, Merkel'in daha önceki açıklamasında 'Kuzey Kıbrıs'ın cezalandırıldığı' yönündeki açıklamasını hatırlattı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Kuveyt'in ardından Katar'ın başkenti Doha'ya geçti. Erdoğan, burada Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Jasim Bin Jabr El Tani ile heyetler arası ve ikili görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan ile El Tani birlikte basın toplantısı düzenlediler. Başbakan Erdoğan, Almanya Başkanı Angela Merkel'in Güney Kıbrıs'ta yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine şu cevabı verdi: "Özellikle bir şeyin altını çizmem lazım. Sayın Merkel herhalde Kıbrıs sorununu kendi Başbakanlığı döneminden itibaren devam eden bir süreç olarak zannediyor. Kıbrıs sorununun geçmişini bilmiyor. Halbuki şu anda anamuhalefet partisinin geçmişteki lideriyle görüşme fırsatını bulabilseydi Kıbrıs sorununun asıl failinin kimler olduğunu gayet iyi anlardı. Bakınız biz İsviçre'nin Burgenstock'nda bir toplantı yaptık. Bu toplantı da Türkiye'den garantör ülke olarak başbakan sıfatıyla ben bulundum. Şu anda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bey dışişleri bakanı sıfatıyla oradaydı. Yunanistan tarafından garantör olarak Karamanlis vardı. Şu anda ebediyete intikal eden Papadopulos, Güney Kıbrıs'ı temsilen vardı. Kuzeyi temsilen Mehmet Ali Talat bey vardı. Bu toplantıda 3 gün boyunca bunu yaparken sayın Annan bizim verdiğimiz sözü nasıl yerine getirdiğimizi bizzat teyit etti. Ve Sayın Annan 'bu işe girmem' dedi. Ben kendisinden rica ettim. Dedim lütfen siz gelin buna bir kez daha girin göreceksiniz Türkler Rumların her zaman önünde olacaktır. Ve bir adım önde olacağız. Ve orda literatüre bir şey soktuk. Vin vin esasına göre bu işi yapalım dedik. Ve Burgenstok'ta Rum tarafı çekilmeye karar verdi. Sayın Annan bana döndü, Erdoğan 'ne diyorsunuz' dedi. Ben de o zaman Sayın Annan'a dedim ki, ben size Davos'ta bir söz verdim. bu işi bitireceğiz. Biz bir adım önde olacağız. Biz burada 3 gündür çalışıyoruz, boşuna mı çalıştık? Bunu artık bitirmek durumundayız. Sayın Annan dedi ki Sayın Karamanlis kusura bakmayın imzaları atmamız lazım. O gün imzaları attık. Bu imzada ne vardı? Annan planının kabulüyle birlikte Kuzey Kıbrıs'ın da bu haklardan aynı şekilde istifadesi vardı. Neydi bu? Referandum. Referandumda Kuzey Kıbrıs evet derken Güney Kıbrıs hayır dedi. Annan planına hayır diyen Rumları batı AB'ye aldı, KKTC'yi ise cezalandırdı." dedi.

Erdoğan, aynı soruya cevabına ise söyle devam etti: "Hala Kuzey Kıbrıs cezalandırılmaya devam ediyor. Bir hafta içinde tuttular güney Kıbrıs'ı AB'ye aldılar. Bayan Merkel şu anda konuştuğunu da herhalde unutuyor. 'Güney Kıbrıs'ı AB'ye almak yanlış olmuştur' ifadesini kullanan da kendisiydi. Bakın şimdi Güney Kıbrıs'ı ziyaret ediyor. O ziyarette de bu ifadeyi kullanıyor. Ben diyorum ki Sayın Şansölye siz Şansölyeliğinizden önceki dönemi şöyle bir araştırın. O zaman neyin ne olduğunu göreceksiniz. Tavsiye ederim Schröder'le de bir çay için."

(CİHAN)



Bu haber 1,306 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,792 µs