En Sıcak Konular

Kuru soğanın kilosu 8 lirayı bulubilir

11 Ocak 2011 15:54 tsi
Büyükşehir hallerinde kilosu 2 liraya, market ve pazarlarda ise 3 lirayı bulan kuru soğanın fiyatının daha da artabileceği bildirildi.

İhracat sebebiyle soğanın fiyatının arttığını belirten Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, 'Eğer ihracaat devam ederse geçen yıl kilosu 8 liraya kadar yükselen kuru soğan yine aynı fiyatı yakalayabilir.' dedi.


Paylaş | 11 Ocak 2011 Salı - 15:30


Geçtiğimiz yılın son aylarında domateste görülen rekor fiyat artışı bu kez kuru soğanda yaşanıyor. Bir süre önce pazarda kilosu 50 kuruşa kadar inen kuru soğanın, ihracatın başlamasıyla pazar ve marketlerdeki fiyatında da artış gösterdi. Halen Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde soğanın kilosu 1.80 liradan, Bursa Hali'nde ise kilosu 2 liraya kadar yükseldi. Yeni ürünün kısa bir süre önce çıkmasına rağmen depolardaki soğun stoğunun önemli bir bölümü ihracaat ediliyor.

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, pazar ve marketlerde kilosu 2,5 -3 liradan satılan soğanın, ihracat devam etmesi halinde fiyatının daha da artacağını söyledi. Çakman, soğanın üretim merkezi olan Karacabey ve Polatlı'daki depolardaki soğanın durumuna göre fiyatların seyredeceğini kaydetti. Çakman, açıklamasında şöyle dedi: "Şu anda ihracat sebebiyle kuru soğanın fiyatı arttı. Lojistik fiyatalarına göre haldeki fiyatlar market ve pazara yansıyor. Temel gıdalardan birisi olan soğan ihracat sebebiyle artış gösterdi. Halen pazarlarda 2 -2,5 lira arasında soğan satılıyor. Don olayları olmazsa diğer kış sebzeleri artmaz. Ama havalar don yaparsa diğer kış sebzeleri de artabilir. Ama soğandaki artış ihracata göre şekillenecek. Çünkü sebzelerde arz talebe göre fiyatlar şekilleniyor. Geçen yıl soğan 8 liraya kadar çıkmıştı, bu sene ihracat sürerse aynı fiyatları görebilir."

CİHAN

 



Bu haber 789 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,073 µs