En Sıcak Konular

MHP'de büyük deprem

11 Ocak 2011 09:35 tsi
MHP'de büyük deprem

Ülkü Ocakları Kurucu Genel Başkanı Ramiz Ongun MHP'den ihraç ediliyor.

Anayasa değişiklikleri sürecinde referandumda "evet" oyu vereceğini açıklayan Ülkü Ocakları Kurucu Genel Başkanı Ramiz Ongun MHP'den ihraç ediliyor.

Referandum sürecinde üyesi olduğu MHP yönetiminin aldığı "hayır" kararına karşı çıkarak "evet" oyu vereceğini açıklayan ve bugünkü MHP yönetimini eleştiren, ülkücü camianın en eski isimlerinden Ramiz Ongun, kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Disiplin Kurulu Ongun'a bu talebi tebliğ ederek görüşlerini sordu. Ongun, MHP ile geldiği yol ayrımında siyasi tarihe geçecek, iki sayfalık sert bir mektup ile ihraç talebine cevap verdi.

Yönetimi eleştirmişti

Ongun referandum sürecinde "evet" oyu vereceğini açıklarken de parti yönetimini "MHP'nin hayır tercihi çok patolojik bir durum, normal değil. Devlet Bey'in kafasının arkasındaki, şuur altındaki CHP kompleksine ve özentisine bağlıyorum. Bizim MHP camiasında CHP çarpıklığı tahrip edici etkisini çok açık şekilde hissettiriyor. Devlet Bey, o gün DTP'li, bugün BDP'li Hasip Kaplan'dan esirgemediği muhabbeti, ülkücülerden esirgedi. MHP, bazen sağ, bazen bir sol partinin peşine takılan uydu siyasi parti haline getirildi" sözleri ile eleştirmişti.

Bahçeliyi desteklemişti! '

Türkeş'in vefatının ardından yapılan 18 Mayıs 1997'deki olaylı kongrede Tuğrul Türkeş'e karşı ikinci turda Devlet Bahçeliyi des tekleyerek Bahçelinin genel başkan seçilmesinde önemli bir paya sahip olan Ongun referandum sürecinde verdiği bu destekle ilgili de ilk kez bir değerlendirmede bulunarak, "Siyaseten yanlış bir hadiseydi ama ahlaken doğru, dostluk adına, ülkücülük adına doğruydu. Bunlar adına şimdi de doğru görüyorum. Siyaseten yanlış olduğu Devlet Bey'in tavrından anlaşıldı, şimdi 'yanlışmış' eliyoruz" demişti.

Referandum sürecinde "evet" oyu vereceğini açıklayan MHP Trabzon eski Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu da daha önce partiden ihraç edilmişti.

Seda Şimşek - Bugün




Bu haber 1,117 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,097 µs