En Sıcak Konular

Bir fasıl da ben açayım

11 Ocak 2011 09:02 tsi
Bir fasıl da ben açayım
Geçen yıl hız rekoru kırarak Guinness'e giren Metin Şentürk, bu kez de "Fahri AB Elçimiz" oldu. Şentürk'e AK Parti'den milletvekili aday adayı olup olmayacağı da soruldu.

Rozeti Bağış tarafından takılan Şentürk, "Brüksel'de bir fasıl da ben açayım" dedi. Şentürk, Meclis için ise yeşil ışık yaktı.

Şanlıurfa GAP Havaalanı'nda 2 Nisan 2010 tarihinde otomobille 292.89 ortalama hız yaparak Dünya Görme Engelliler Sürat Rekoru'nu kıran ve Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdıran görme engelli sanatçı Metin Şentürk, "Fahri AB elçisi" oldu. Şentürk'e 'Fahri AB Elçisi' rozetini Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış taktı.

Bağış, Ortaköy'deki Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Ofisi'nde sanatçı Şentürk'e 'Fahri AB Elçisi' rozeti takılmasıyla ilgili düzenlenen törene katıldı. Bağış yaptığı konuşmada, Şentürk'ün Türkiye'deki milyonlarca engelliye rol modeli olduğunu belirtti. Şentürk'ün engelleri kaldırdığını ve İngiltere'de kırılan bir rekoru Türkiye'de kırdığını anımsatan Bağış, sanatçının, AB üyesi ülkelerde Türkiye'nin tanıtımını yaptığını ve oralarda engelliler için yapılan düzenlemelerin Türkiye'ye gelmesi için çalışmaları olduğunu söyledi. Türkiye'nin AB sürecinde Avrupa'nın farklı kamuoyularına ulaşmaya destek olması için kendisine Fahri AB Elçisi olmasını rica ettiğini, Şentürk'ün de kabul ettiğini anlatan Bağış, AB sürecinin herkesin ortak süreci olduğunu dile getirdi.

BİR FASIL DA BEN AÇAYIM BARİ

Metin Şentürk de 'Türkiye'de engellerin engel olarak görülmemesi' için çok çaba gösterdiğini dile getirerek, Dünya Engelliler Birliği'ni Türkiye'de kurma aşamasında olduklarını ve bu konuda önemli adımlar attıklarını söyledi. Şentürk, bu amaçla 4-6 Mart tarihleri arasında 44 ülke temsilcisini Türkiye'de toplayarak, bir çalışma yapacaklarını da ifade etti. Bağış'ın 'Çok güzel bir konuşma yaptın, prompterdan mı okuyorsun?' sözleri üzerine de Şentürk, 'Evet arada küçük yazıyorlar, onda sıkıntı yaşıyorum' diyerek espriyle yanıt verdi. Şentürk, 'AB'ye inşallah bir fasıl da ben açacağım. Hep fasılları onlar mı gönderecek' demesi üzerine de Bağış, Brüksel'de bir fasıl yapılacağını söyledi.

BİLMEM Kİ BAŞBAKAN NE DER?

Şentürk'e AK Parti'den milletvekili aday adayı olup olmayacağı da soruldu. Şentürk, böyle bir göreve layık görülürse sıcak bakacağını belirterek, bunun Başbakan Erdoğan'ın takdiri olacağını söyledi.

Bağış da Şentürk'ün artık kendi ailelerine katıldığını dile getirdi. Bundan sonra sanatçının, AB süreci için de çalışacağını ifade eden Egemen Bağış, ABGS logolu rozeti Metin Şentürk'ün yakasına taktı.


En hızlı ŞEN-Türk

Sanatçı Metin Şentürk, 2005 yılında İngiliz bir görme engelli tarafından 268 kilometre hızla kırılan "Dünya Görme Engelliler Sürat Rekoru"nu 292.89 ortalama hızla kırarak Guinness tarihine geçmişti. İlk sözleri "Garip bir duygu içindeyim" olan Şentürk, başarısını tüm engellilere ve Türk ulusuna armağan etmişti. Tüm engellilere seslenen Şentürk, "Evlere kapanmışlara ve kapanmamışlarına diyorum ki; lütfen sokağa çıkın, kendi engellerinizi kendiniz kaldırabilirsiniz" demişti.

yenişafak



Bu haber 863 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,843 µs