En Sıcak Konular

Kaymakamlar da kısa askerlik istiyor

10 Ocak 2011 16:59 tsi
Polisler için yapılan askerlik düzenlemesi kaymakamları da harekete geçirdi. Kaymakamlar da askerlik sürelerinin kısaltılmasını istiyor.

Polis Teşkilatının askerlik sorunuyla ilgili yapılan düzenlemenin ardından kaymakamlar da askerlik sorunlarının çözülmesini istedi. Türk İdareciler Derneği Başkanı Saffet Arıkan Bedük, kaymakamların askerlik süresinin kısaltılmasını ve askerlikte kaymakamlar ile kolluk kuvvetleri arasındaki ast-üst problemine bir çözüm getirilmesini istedi. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, vatandaşın, "Bugün git yarın gel" sözünden nefret ettiğini söylerken; İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise "Sizin tavırlarınız onlara güven veriyorsa, kucaklayıcılığınız hissediliyorsa, vatandaş devlete ulaşıyor demektir." dedi.

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Rixos Grand Otel'de düzenlenen 10 Ocak İdareciler Günü sebebiyle düzenlenen programa katıldı. Türk İdareciler Derneği Başkanı Bedük, İçişleri Bakanı Atalay'dan kaymakamların askerlik sürelerine ilişkin düzenleme talebinde bulundu. Görev yaparken kaymakamların kolluk kuvvetlerinin üstünde iken askere giderken ise kaymakamların kolluk kuvvetin emrine girdiğini dile getiren Bedük, bunun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı. Bedük, şöyle devam etti: "Mülki idare amirleri ücret konusunda sıkıntı yaşıyor. Özellikle kaymakamlarımızın göstergesi az. Göstergesi 5 bin 800'dür. Bu diğerlerinden daha azdır. 6 bin 400'e ulaşmasını istiyoruz. Valilerinde 7 bin 600'e çıkarılmasını talep ediyoruz. İçişleri Bakanlığımızın bu konuda bir çalışması var. 571 idari amiri askerliğini yapmamış. Kaymakam arkadaşların askerliklerinde düzenleme yapılmasını istiyoruz. Kaymakamlık yapan arkadaşlar, görev yaparken amir konumunda, askere gidince onun emrine giriyor. Bu konuda düzenleme getirilmesi yararlı olacaktır. Sürenin de kısaltılmasını istiyoruz."

İçişleri Bakanı Atalay ise Bedük'ün teklifine ilişkin bir cevap vermedi. Türkiye'nin sınır yönetimi sorunu bulunduğunu dile getiren Atalay, daha farklı, tamamen sivil, bu konuda yetişmiş enterge, Koruma Sınır Muhafaza Başkanlığına ihtiyaç olduğunu söyledi. 2014 yılına kadar bu çalışmanın tamamlanacağını vurgulayan Atalay, bu mesleklerin ve bu görevlerin millete hizmet için olduğunu belirtti. "Hepimiz milletin hizmetkarıyız. Devlete açılan kapılar sizin kapılarınızdır." diyen Atalay, telefonlara, ziyaret eden vatandaşların rahatça ulaşması gerektiğini kaydetti. Derdi olan her vatandaşın 'oraya gidersem çözüm bulunur' duygusu içinde olması gerektiğinin altını çizen Atalay, vatandaşlara bu duyguyu herkesin vermesi gerektiğini ifade etti. "Sizin tavırlarınız onlara güven veriyorsa, kucaklayıcılığınız hissediliyorsa, vatandaş devlete ulaşıyor demektir." diyen Atalay, yanlış uygulamaların devlete güveni sarstığını belirterek bugün onların tamir edilmesinde zorlanıldığını vurguladı. Onları düşünüp ona göre davranılmasını isteyen Atalay, buna çok gayret edilmesi gerektiğini söyledi. Telafi edilmesi gerekene epey sorun ve konu bulunduğunun altını çizen Atalay, yönetici ve vatandaş arasında mesafenin çok azaldığını, davranışların çok daha olumlu, şeffaf ve hukuk içinde olduğunu belirtti. Atalay, bir kez daha valilerden ve vali yardımcıları ile kaymakamlardan bu konularda daha hassas davranmalarını istedi.

Vatan Marşı hep birlikte söylenirken; hayatını kaybeden Erzincan Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun da fotoğrafları gösterildi. Daha sonra yaptığı çalışmalardan dolayı ödül alan idarecilere ödülleri takdim edildi. Meclis Başkanı Şahin yaptığı konuşmada, idarecinin durumu idare eden değil milleti memnun eden olması gerektiğini vurguladı. Mülki idare amiri olan kişinin bir kere insaf sarrafı olması gerektiğinin altını çizen Şahin, çünkü idarecilerin milyonlarca insanlar ile karşılaştığını hatırllattı. Şahin, "Herkesi dinleyeceksiniz ama kimsenin kırılmamasına dikkat edeceksiniz. Çünkü devleti temsil ediyorsunuz. İdarecilerin kendilerini çok iyi yetiştirmiş, sabırlı, feresahat sahibi olması gerekiyor. Bana göre herşeyden önce insan sevgisiyle dolu olması gerekiyor. Şimdi bunları görmekten büyük gurur duyuyorum." diye konuştu.

"Bugün git yarın gel" sözünün vatandaşın en çok nefret ettiği söz olduğunu vurgulayan Şahin, çağın bilim ve teknoloji çağı olduğunu belirterek artık devlet dairelerinde bundan faydalanılmaya başlandığını ifade etti. 'e-devlet' uygulamasının başladığını hatırlatan Şahin, 'e-Türkiye ödülleri' vermeye başladıklarını kaydetti.

Ödül alanların Doğu ve Güneydoğu'daki ilçelerde görev yapan arkadaşlar olduğuna dikkat çeken Şahin, bir idarecinin tek başına başarılı olmasının mümkün olmadığını vurguladı. Halkın desteğinin şart olduğunun altını çizen Şahin, bazılarının göstermeye çalıştığı bölge insanının devlet ile problemi olmadığını belirtti. Şahin, "Devlete bağlı insanlar. Yeter ki adam gibi hizmet götürün, adam yerine koyun. Ben bu ödüllerden bunu anlıyorum. Sizlerle paylaşmak istedim." şeklinde konuştu.

cha



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,480 µs