En Sıcak Konular

Hagi: Önemli bir ikinci devre geçireceğiz

10 Ocak 2011 16:33 tsi
Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Antalya'da başarılı bir çalışma dönemi geçirdiklerini kaydederken, ikinci yarının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Gheorghe Hagi, Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamada, hazırlık çalışmalarını ocak ayı sonuna kadar yapacakları maçlara göre planladıklarını belirterek, ''Önemli bir ikinci devre geçireceğiz. Ligde çok maç kazanıp üst sıralara çıkmamız gerekiyor. Hedefimiz bu ve başaracağımızı düşünüyorum. Ayrıca Ziraat Türkiye Kupası da bizim için büyük önem arz ediyor'' dedi.

Hem ofansif hem de defansif anlamda başarılı, rekabetçi bir takım kurmak istediklerini dile getiren Rumen teknik adam, ''Çok çalışan, koşan bir takım istiyorum. Bunun için de oyuncuların fiziksel olarak iyi durumda olmaları gerekiyor'' ifadelerini kullanarak, şunları söyledi:

''İdarecilerle görüşerek takımın daha güçlü olması için gerekli olan takviyelerin neler olması gerektiğini söyledim. İkinci devre çok iyi bir takım kurmak için hangi mevkilere takviye gerektiğini aktardım. Bu transferler de yavaş yavaş geliyor. Kazım ve Culio geldi. Ümit ediyorum ki diğer transferler de bir an evvel takıma kazandırılır. Oyuncuların adaptasyon süreci olacak ve zaman çok kısıtlı olduğu için üzerimizde baskı var. Transferlerde iyi seçimler yapılacağını düşünüyorum. Takıma 2-3 oyuncunun daha gelmesini bekliyorum. Transferler ne kadar çabuk olursa, o kadar iyi olur. Takımdan 2-3 kişi de gidebilir.''

-''MUTLAKA FORVET ALMAMIZ GEREKİYOR''-

Gheorghe Hagi, sakatlığı nedeniyle bir türlü takımla birlikte olamayan Çek oyuncu Milan Baros'un durumundaki belirsizliğe dikkati çekerek, forvet oyuncusuna ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Baros'un 2 aydan beri takımla birlikte olamadığını anlatan Hagi, ''Kampta bizimle olmasını ümit ediyorduk ama maalesef sakatlığı devam ediyor. Takımın önemli bir oyuncusu olmasına karşın, sakatlık dönemi onun için kötü geçiyor. Hem formdan düşüyor hem de fiziksel olarak güç kaybediyor. Keşke hazırlık dönemini bizimle birlikte geçirseydi. Mutlaka bir forvet oyuncusu almamız gerekiyor. Buna ihtiyacımız var. Maçlarımız yaklaşıyor'' diye konuştu.

-''KAZIM, İYİ HAZIRLANIRSA TAKIMA BÜYÜK KATKI SAĞLAR''-

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Galatasaray ile sözleşme imzalayan Kazım Kazım'la ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Hagi, bu oyuncu için sabırlı olunması gerektiğini kaydetti.

Kazım'ın son 2 ay içerisinde istikrarlı oynayamadığını hatırlatan Rumen çalıştırıcı, ''Fiziksel olarak formda değil ama futbolcu olarak söylenecek bir şey yok. İlk çıktığı maçta da bunu gösterdi. Yetenekli bir oyuncu. Takıma önemli katkı sağlayabilecek bir oyuncu. Çok güçlü ve çok iyi tekniği var. Bence Kazım, iyi hazırlanır ve forma girerse takıma büyük katkı sağlayacak. Çok iyi bir oyuncu kazandığımızı düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Hagi, yeni transfer Arjantinli Culio'ya da övgülerde bulunarak, ''Culio, 3,5 senedir Romanya'da en üst düzeyde oynuyor ve en verimli yabancılardan biri. Cluj takımıyla şampiyonluklar yaşayıp, kupa kazandı. Şampiyonlar Ligi'nde oynadı ve muhteşem bir performans gösterdi. Gerçek bir takım oyuncusudur. Oyunda fark yaratabilecek kapasitede biri. Hem ofansif hem de defansif yönü var'' ifadelerini kullandı.

Rumen çalıştırıcı ayrıca, yarın Ziraat Türkiye Kupası'nda yapacakları Beypazarı Şekerspor maçıyla veda edecekleri Ali Sami Yen Stadı için, ''Orası gerçekten tarihi zaferlerle dolu bir yer. Galatasaray'ın tarihini yazan bir stat. Orada alınan zaferlerle gurur duyuyoruz. Türk Telekom Arena'da yeni başarılar kazanmayı hedefliyoruz ancak bir gözümüz hep Ali Sami Yen Stadı'nda ve o başarılarla dolu tarihte olacak'' ifadeleriyle duygularını aktardı.

AA

 



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    28,039 µs