En Sıcak Konular

Dev 'Ermeni' ilanları: Hodri meydan!

0 0 0000 00:00 tsi
Dev 'Ermeni' ilanları: Hodri meydan! Ermeni lobisinin 24 Nisan’da ABD Başkanı George Bush’a “sözde soykırım”ı söyletme çabaları bu yıl da boşa çıkarken, Türkiye, ABD’nin siyasi ve iş çevrelerinde etkin dört önemli gazetesine dev ilanlar vererek, Ermenileri ̶

ABD’de yayınlanan New York Times, Washington Times, Los Angeles Times ve Kongre çevrelerinde etkili olan Politico isimli gazetelerde tam sayfa yer alan ilanlarda, Ermeni tasarısı gündeminde bulunan Kongre’ye de son derece anlamlı mesajlar verildi. Bu mesaj ilanlara, “Siyasetçilerin işi, tarihi gerçekleri çarpıtıp, bunun üzerinden siyaset yapmak değildir. Tarih tarihçilerin işidir” sözleriyle yansıdı.

İlanlarda Başbakan Tayip Erdoğan’ın Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan’a, üçüncü ülkelerden katılımların da olabileceği ortak bir tarih komisyonu kurulması önerisi yaptığı, bu önerinin tüm dünya tarafından takdirle karşılanmasına rağmen, Erivan yönetiminin bu öneriyi dikkate almayarak, Türkiye’nin iyi niyetli çabalarına olumlu yanıt vermediği belgeleriyle ortaya konuldu.

Aynı şekilde Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün, Erdoğan’ın girişimiyle ilgili ABD ve Avrupa’da yaptığı değerlendirmeler ile Ankara’nın uzun bir süreden beri Erivan’dan beklediği yanıtla ilgili sözleri de ilanlarda yer aldı.

ABD Başkanı Bush ve eski Başkan Bill Clinton’n “Tarih, tarihçilerin işidir” mesajını veren sözleri ile Türkiye’nin ABD açısından ne derece önemli ülke olduğunu ortaya koyan görüşlerinin yansıtıldığı ilanların, özellikle Kongre çevrelerinde büyük etki yaptığı bildirildi.

ABD’deki Ermeni lobisinin, Türkiye’nin ilanlarını yayınlayan gazetelerin yönetimlerine, ilanları yayınlamamaları için yoğun baskı yaptığı, ancak gazete yönetimlerinin bu baskıyı dikkate almadıkları öğrenildi.

Bu arada Washington’dan Ankara’ya ulaşan ilk bilgiler, ABD Başkanı George Bush’un bugün yapacağı 24 Nisan konuşmasında “soykırım” ifadesini kullanmayacağının kesinleştiği yönünde oldu.
hürriyet



Bu haber 224 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,546 µs