En Sıcak Konular

NBA'de Türk rüzgarı

10 Ocak 2011 12:58 tsi
Dünyanın en çok ilgi gören liglerinden biri olan Amerikan Profesyonel Basbetbol Ligi (NBA) de bu yıl, Türk oyuncuların rüzgarı esiyor.

2010 yılı ekim ayı son haftasında başlayan Hidayet, Mehmet, Ersan'ın yanı sıra Semih ile Ömer'in ilk defa mücadele ettiği NBA sezonunda, yeni yıla kadar geçen sürede beş lejyonerimizin ortaya koyduğu güzel performans spor sayfalarına da yansıdı.

Medya takip şirketi Interpress'in, Türkiye'deki iki bine yakın ulusal ve yerel gazete ile dergide yer alan haberleri mercek altına aldığı araştırmada, geçen otuz sekiz maçlık sürede, toplam 3 bin 163 adet haber yayınlandığı ortaya çıktı.

EN ÇOK 'HİDAYET' HABER OLDU

Basketbolun kalbinin attığı NBA'deki Türk oyuncuların, ülkemizdeki haber yansımalarını araştıran Interpress'in raporuna göre, hakkında en çok haber NBA'de bu sezon onuncu sezonunu geçiren 'Hidayet Türkoğlu' üzerine çıktı.

Yeni sezona transfer olduğu Phoenix Suns forması altında başlayan Türkoğlu, takas olarak NBA'de ilk defa formasını giydiği Orlando Magic'e yeniden döndükten sonra, toplam 524 kez spor sayfalarında yer alarak isminden en çok söz ettiren basketbolcu oldu.

Aynı araştırmaya göre, süper yeteneklerin şovlarla bütünleştiği NBA'de, Boston Celtics forması altında ilk sezonunu geçiren 'Semih Erden', hakkında çıkan 522 haberle ikinci sırayı aldığı görüldü. NBA'deki çaylak sezonunu Chicago Bulls formasıyla geçiren 'Ömer Aşık' ise kendi kariyer rekorunu kırdığı maç dahil yayınlanan 507 haberle üçüncü oldu.

Üç sezondur NBA'de Milwaukee Bucks forması altında ter döken 'Ersan İlyasova' çıkan 317 haberle dördüncü sırayı alırken, Utah Jazz forması altında sekiz yıldır NBA'de oynayan 'Mehmet Okur', uzun süren sakatlık dönemi ardından Aralık ayı ortalarından itibaren formasına kavuşunca hakkında 208 haber çıktığı görüldü.




Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,427 µs