En Sıcak Konular

Meteoroloji'den sis ve buzlanma uyarısı geldi!

10 Ocak 2011 11:47 tsi
Meteoroloji sis uyarısı yaptı. Perşembe gününe kadar İstanbul'da sabah ve gece saatlerinde sis bekleniyor. Hava sıcaklığında da bir kaç derecelik artış olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun iç ve doğu kesimleri parçalı çok bulutlu, Rize ve Hopa çevrelerinde yağmur, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde hafif kar şeklinde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın kuzey ve doğusu ile iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar kuzey ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

SİS, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerimizde yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Sis Perşembe gününe kadar İstanbul'da etkili olacak. Marmara'nın kuzey ve doğusu ile iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli geçecek. Yüksek kesimlerinde gece saatlerinde hafif buzlanma bekleniyor. (11)

ANKARA: Genellikle parçalı, sabah saatlerinde çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. (6)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (15)

ADANA: Genellikle parçalı, sabah saatlerinde çok bulutlu (17)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (18)

SAMSUN: Parçalı bulutlu (10)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-2)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu (10)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis, bölgenin kuzey ve doğusunda hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusu sabah saatlerinde parçalı çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Genellikle parçalı, sabah saatlerinde güney ve iç kesimleri çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Rize ve Artvin çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarında yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Hakkari, Van ve Şırnak) hafif olmak üzere kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ile birlikte kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,361 µs