En Sıcak Konular

'PKK Hizbullah'la bitirilmek isteniyor'

10 Ocak 2011 11:25 tsi
Öcalan, Hizbullah davası sanıklarının tahliyesine çok kızdı!

İMRALI'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın, avukatlarıyla yaptığı son görüşmede Hizbullah davası sanıklarının tahliye edilmesine tepki gösterdiği ileri sürüldü.

KÜRT HAREKETİ BİTİRİLMEK İSTENİYOR

Hizbullahçıların tahliyesine tepki gösteren Öcalan, "Kürt hareketi siyasal islam ile bitirilmek isteniyor" dedi. Öcalan örgütün de devletin de her şeyi kendisinden beklediğini ileri sürerek bunun sağlığını bozduğunu söyledi.

NEFES ALMAKTA ZORLANIYORUM

PKK'nın sözlücülüğünü yapan internet sitelerinde teröristbaşı Abdullah Öcalan"ın cuma günü avukatlarıyla yaptığı görüşmeye ilişkin haberler yer aldı. Buna göre Öcalan, her şeyin kendisinden beklenmesinin sağlığını etkilediğini belirterek, "Her şeyi benim mi söylemem lazım. Kendileri bunları düşünmelidir. Bir yandan devlet bir yandan örgüt her şeyi benden bekliyor. Ben ise burada nefes bile almakta zorlanıyorum. İşte benim sağlığımı asıl zorlayan budur" dedi. Öcalan şunları söyledi:

HİZBULLAHÇILARIN BIRAKILMASI

Bu katilleri, canileri, vahşice cinayet işleyenleri bırakıyorlar ve halaylarla, kutlama havasında karşılanıyorlar! Bütün bunlar Diyarbakır'da oluyor. Bunların bu şekilde bırakılması tesadüf değildir, bazı şeylerin hazırlığı yapılıyor olabilir. Bu katilleri öyle sıradan suçlularmış gibi bırakamazlar. Eğer bizimkilerin içinden böyle benzer canice işler yapanlar varsa onları da bırakmasınlar. Aslında vahşice katledilen Konca Kuriş şahsında katledilen bütün kadınlardır.

BDP'YE ÇAĞRI

Demokratik Özerklik Projesi kapsamında gündeme gelen özsavunma güçlerinin yapısına değinen Öcalan, bunun için kurulacak komite ve meclislere özeleştiri yapıp hatasını kabul etmiş Hizbullahçıların da dahil edilmesi için BDP ve Demokratik Toplum Kongresi'ne çağrıda bulundu.

ÖCALAN'A TELEVİZYON İDDİASI

İMRALI Adası'nda ömür boyu hapis cezasını çeken PKK terör örgütü elebaşı Öcalan'a televizyon verildiği iddia edildi. Daha önce radyodan sadece TRT FM'i dinleyen Öcalan, koğuşuna konulan küçük televizyondan beş kanalı izleyebildiği haberleri yayıldı. Bunun üzerine yazılı açıklama yapan Adalet Bakanlığı, İmralı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda kalan Abdullah Öcalan'a televizyon verildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Vatan




Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,997 µs