En Sıcak Konular

'Teknolojiyi üretken insan olmak için kullanalım'

8 Ocak 2011 16:58 tsi
Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, ''Bilgi ve teknolojiden, kendimizi daha üretken kılmak, yüksek katma değer üretmek, kendi ayakları üzerinde durabilen cesur üretken insanlar olmak için faydalanalım'' dedi.

Kavaf, Sultangazi Belediyesince düzenlenen ''Aile İçi İletişim Semineri'' sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Sultangazi'nin yeni bir ilçe olmasına rağmen Belediye Başkanı Cahit Altunay'ın yaptığı ve yapmayı planladığı hizmetlerle ilçede yaşayan vatandaşlara ''birinci sınıf hayat'' vadettiğini söyledi.

Türk kültüründe, ailenin, derin ve kuşatıcı bir yere sahip olduğunu belirten Kavaf, ''Değerler aktarımı, ailede yaşanır ve yaşatılır. Biz geleneklerimizi, göreneklerimizi, tarihi ve kültürel mirasımızı, kültürel kimliğimizi oluşturan bu çok değerli manevi mirasımızı büyük ölçüde aile içerisinde, değerler aktarımını yaşayarak ve yaşatarak öğreniriz'' diye konuştu.

Selma Aliye Kavaf, bilginin ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği bir çağın yaşandığını ve insanların da bu değişimden payını aldığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Biz istiyoruz ki bilgi ve teknolojiden, kendimizi daha üretken kılmak, yüksek katma değer üretmek, kendi ayakları üzerinde durabilen cesur üretken insanlar olmak için faydalanalım. Bilgi ve teknolojinin hayatımıza girmesiyle değerler erozyonunu büyük ölçüde engelleyecek geleneksel aile yapısını koruyacak ve muhafaza edecek duruşumuzu da sergileyelim. Bu bizim için çok önemli.''

Türk toplumunun yüzde 80'inin hala aile ortamında yaşadığını aktaran Kavaf, ''Bizim toplumumuzun aile bağları son derece kuvvetli. İnsanlar mutlaka haftada bir kez akrabalarıyla ve aile fertleriyle bir arada bulunuyorlar. Biz bu özelliğimizle, değerimizle övünüyoruz. Bunları muhafaza etmek ve yaşatmak istiyoruz. Millet olarak bizi güçlü tutan, bir arada tutan bu dayanışma ruhumuz ve bu özelliğimiz'' dedi.

Bakan Kavaf, bilgi ve teknolojinin sağladığı kolaylıklardan faydalanılması gerektiğine işaret ederek, ''Buna kendimiz ulaşabiliyorsak doğrudan kendimiz faydalanabiliriz. Ancak buna doğrudan ulaşamıyorsak belediyelerimiz ve toplum merkezlerimiz vasıtasıyla ulaşabiliriz'' diye konuştu.

Kavaf, ''Aile içerisinde, çok küçük dokunuşlarla halledilebilecek problemleri çözerek, çok büyük mesafeler katedebiliriz'' dedi.

Altunay'a böyle bir etkinlik gerçekleştirdiği için teşekkür eden Kavaf, geçmişte bunların olmamasından dolayı bazı sıkıntıların yaşandığını, ancak kadınların ömürleri tükenmeden hayatın güzelliklerini eşleriyle birlikte yaşamalarını istediklerini kaydetti.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, bugün 3600 kadına sertifika vermenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Seminerlere katılan kadınlara yönelik kültür turları da düzenlediklerini aktaran Altunay, bundan olumlu geri bildirimler aldıklarını ifade etti.

Altunay, ayrıca belediyenin yürüttüğü çalışmalardan da bahsetti.

Konuşmaların ardından Bakan Kavaf, sembolik olarak aralarında 77 yaşındaki Fahriye Çakır'ın da bulunduğu yaklaşık 10 kadına sertifikalarını verdi.

Çakır'ın, Umre'ye gitmek istediğini belirtmesi üzerine, Belediye Başkanı Altunay bu isteğinin yerine getirileceğini söyledi.

AK Parti İstanbul milletvekilleri Alaattin Büyükkaya ve Canan Kalsın'ın da katıldığı törende programın sunuculuğunu yapan İkbal Gürpınar, Altunay'dan her semte bir kadın lokali yapılmasını istedi.



Bu haber 784 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,377 µs