En Sıcak Konular

'2010, Türkiye'nin yıldızlaştığı yol oldu'

8 Ocak 2011 15:44 tsi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2010 yılının hem Gaziantep hem Türkiye'nin yıldızlaştığı bir yıl olduğunu belirterek, ''AB'nin neredeyse 4 katı hızla büyüdük. Vatandaşımızın refah artışı her şekilde kendisini gösteriyor'' dedi.

Şimşek, Şehitkamil Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu temel atma töreninde, geçen yıl Türkiye'nin dünyadan birçok anlamda pozitif ayrıştığını söyledi.

Türkiye'nin dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasında olduğuna işaret eden Şimşek, ''AB'nin neredeyse 4 katı hızla büyüdük. Avrupa ile biz arayı hızlı şekilde kapatma sürecini 2010'da da devam ettirdik. Vatandaşımızın refah artışı her şekilde kendisini gösteriyor. Bu güzel tesisin temelini atacağız. Bu türden yatırımlar bile aslında Gaziantep'in, Türkiye'nin geldiği seviyeyi göstermesi açısından çok önemli'' diye konuştu.

Geçen yıl bütün dünyada işsizlik artarken Türkiye'de düştüğünü, 1 milyon vatandaşa istidam yarattıklarını vurgulayan Şimşek, bütçede de çok güzel performans gösterdiklerini, Avrupa'da birçok ülke ciddi borç sıkıntısı yaşarken ve kredi notları düşerken Türkiye'nin kredi notunun arttığını, bütçe açığı ve borcunun düştüğünü anlattı.

Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bugün Hazine'nin borçlanma faizi yüzde 7'nin altına düştü. Cumhuriyet tarihinde böyle bir dönem görülmemiştir. Biz istikrarı ön planda tuttuk, popülizm yapmadık, ülkenin kaynaklarını daha iyi kullandık. Sağlığa, altyapıya eğitime yatırım yaptık. Türkiye bu dönemde ilerliyor. Ama Gaziantep bu dönemde çok olumlu bir performans ortaya koydu. Gaziantep'in 2010 yılında ihracatı yüzde 19 arttı, 3,9 milyar dolara ulaştı ve istihdamda yüzde 20'ye yakın artış oldu. Türkiye Avrupa'nın 3-4 katı hızla gidiyor, Gaziantep ise Türkiye'nin 2 katı hızla büyüyor. Bu muhteşem bir başarı.''

Şehitkamil Yarı Olimpik YÜzme Havuzunun önemine işaret eden Mehmet Şimşek, ''Bizim büyüdüğümüz dönemlerde bırakın yüzme havuzunu köylerimizde, şehirlerimizin bazılarında doğru düzgün evlere su bile götürülememiştir. Ama bugün Türkiye her alanda dünya ile arayı kapatıyor'' dedi.

-ENGELLİLER İÇİN REHABİLİTASYON HAVUZU DA OLACAK-

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da konuşmasında, Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun Eylül 2011'de hizmete açılacağını bildirdi.

Fadıloğlu, ''Türkiye'de yüzme sporundan bahsedildiğinde 'üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede nasıl olurda iyi yüzücüler çıkmaz' denir. Oysa bu sporla ilgili olanlar bilirler ki, yüzmenin denizde değil ağırlıklı olarak havuzda yapıldığıdır. Amacımız, Gaziantep'ten çıkan milli yüzücülerimize yenilerini eklemektir. Türkiye'de sağlanan bu başarıları uluslararası arenada tekrarlamak ve olimpiyatlarda en fazla madalya verilen ikinci spor dalı olan yüzmede milli marşımızı tüm dünyaya dinletmektir'' dedi.

6,5 milyon liraya mal olacak Yarı Olimpik Yüzme Havuzu kompleksi içinde engelliler için özel rehabilitasyon havuzu, okulu ve eğitim salonları olacağını belirten Fadıloğlu, 800 kişilik çift tribünlü havuzun toplam 6,122 metrekare üzerinde, 8 kulvarlı olacağını anlattı. Ayrıca, bu yıl içinde Merveşehir'de ikinci havuzun da temelini atacaklarını kaydetti.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı da Gaziantep'in her gün daha ileri giden kalkınmasında çok güzel hizmetlerin eklendiğini, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Projesi'nin de ilin sportif yaşamına önemli katkı sağlayacağını söyledi. Kamçı, ''Bu proje, Gaziantep'in sporda da bölgesinin lideri ve ülkemizin en önde gelen şehirleri konumunu daha da güçlendirecek'' dedi.

Konuşmaların ardından, Bakan Şimşek ile eşi Esra Şimşek, AK Parti Milletvekilleri Özlem Müftüoğlu ve Mehmet Erdoğan, Vali Süleyman Kamçı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer butona basarak, temele ilk harcı koydular.

Törene, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, İl Gençlik ve Spor Müdürü Nuri Öcal, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer de katıldı.

-İŞÇİLERLE SOHBET ETTİ-

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha sonra 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde Kaplan Kardeşler Halı Fabrikası'nda işçilerle yemek yedi.

İşçilerle sohbet eden Şimşek, şunları söyledi:

''Biz iş aş üreten girişimcilerimizin yanındayız. Onlar, sadece bu ülkede katma değer üretmiyorlar, bu ülkenin güzel insanlarına istihdam yaratarak birçok sorunun çözülmesinde bize katkıda bulunuyorlar. Biz de girişimcilerimizin, iş aş üreten fabrikalarımızın önünü açmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Makine halı sektöründe Gaziantep dünyada en önemli üretim merkezlerinden birisi, dünya üretiminin yüzde 30'unu gerçekleştiriyor. Bu büyük başarı. Dünyanın bütün gelişmiş ülkelerine ihracat yapıyor. Kaplan Kardeşler'in Amerika'ya bu yılki ihracat artışı yüzde 75, muazzam bir artış.''

A.A.



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,728 µs