En Sıcak Konular

75 kişinin öldüğü uçak kazası unutulmuyor

8 Ocak 2011 14:46 tsi
Diyarbakır'da 3'ü bebek 75 kişinin yanarak can verdiği uçak kazasının 8. yıldönümünde aileler bir araya geldi. Diyarbakır Askeri Havaalanı'nda kazada ölen çocuklarının fotoğraflarını yanına karanfil bırakan aileler, ölenlerin anısına sivil bir havaalan

Diyarbakır'da 8 Ocak 2003 tarihinde düşen uçak Türk Hava Yolları(THY)'na ait uçakta 75 kişi hayatını kaybetti. Kazanın üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen yakınlarını kaybedenler, acılarının hala taze olduğunu söyledi. Her yıl 8 Ocak günü bir araya gelerek ölenleri anan aileler, bugün bir kez daha bir araya geldi. Kazada oğlu Ercan Demirkolu kaybeden Süleyman Demirkol, aileler adını basın açıklaması yaptı.

Demirkol, seslerini adaleti temsil eden savcı ve hâkimlere duyuramadıklarını belirterek, "Daha önce de dedik ki kaptan pilot Alaattin Yunak malulen emekli edilmiştir. Yani devlet ona sen artık uçak kullanamazsın demiş. Ama THY bu pilotu işe almış ve 75 insanın ölümüne neden olmuştur." dedi.

Kaza ile ilgili dava açılmadığını ve takipsizlikle sonuçlandığını anlatan Demirkol, " Diyarbakır Barosu buna itiraz ancak yine olmadı. Geçen kazazede aileler olarak itiraz ettik ancak bir kez dana takipsizlikle sonuçlandı. Biz de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'ne başvurduk." diye konuştu.

Demirkol şunları söyledi: "Buradan basın mensuplarından iki isteğimiz var. Bu konuda sizler bizim sesimiz olun. 75 insanın anısına başlattığımız kampanyanın neticesi olarak 75 insanın anısına sivil bir havaalanı yapılması ve bu kazanın unutulmaması için Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in kazazede ailelere verdiği söze dayanarak 75 insanın anısına park yapmasını hatırlatıyoruz." şeklinde konuştu.

8 Ocak 2003 tarihinde meydana gelen kazayla ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Uçağın Irak işgalinin devam ettiği dönemde, içindeki 3 Iraklı ajan yüzünden ABD tarafından düşürüldüğü iddia edilmişti. 75 kişinin öldüğü kazadan geriye acılı aileler ve hüzün dolu hikayeler kaldı. Kazadan sadece 3 kişi kurtulmuştu.



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,566 µs