En Sıcak Konular

BDP'liler Alevi temsilcileriyle bir araya geldi

8 Ocak 2011 13:02 tsi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gülten Kışanak, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Alevi-Bektaşi örgütleri temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Görüşme öncesi basın açıklaması yapan Kışanak, Şahintepe'de cemevine yapılan saldırının Maraş ve Sivas katliamlarında hazırlanan tezgahtan farksız olduğunu belirterek, saldırılar sonrasında sağ duyulu yaklaşımla bu oyunun bozulduğunu söyledi. Kışanak, Türkiye'de herkesin yan yana ama kendi kimliği, inancı, kültürüyle barışık ve özgür bir ortamda yaşaması gerektiğini ifade etti.

Şahintepesi Veli Baba Cemevi'ne yapılan saldırı ile ilgili olarak BDP'liler, Alevi Bektaşi örgütleriyle İstiklal Caddesi'ndeki MekMed Restaurant'ta bir araya geldi. Kahvaltı öncesinde konuşan Gülten Kışanak, partisinin bu buluşması biraz geçikmiş bir buluşma olduğunu söyledi. Son yaşanan tatsız olayın herkesi üzdüğünü ifade eden Kışanak, "Saldırıdan sonra böyle bir buluşma kaçınılmaz ve elzem olmuştu. Sizlerin de uygun olduğu bir zamanı ancak böyle bir zamana denk geldi. Öncelikle ben cem evine yönelik saldırıdan sonra sağ duyulu yaklaşımınız ve provokasyonu boşa çıkaran tutumunuzdan dolayı sizleri taktir ediyor ve teşekkürlerimizi sunuyorum. Buna çok ihtiyacımız var. Hepimizin bildiği gibi Anadolu, bu coğrafya kimlikler ve inançlar konusunda özgürlükçü bir yaklaşımdan çok yasaklayan çatıştıran birbirine karşı karşıtlaştıran bir tarihsel geçmişe sahip. Cumhuriyet döneminde yaşadıklarımız bile inanç özgürlüğü konusunda ne kadar derin sıkıntılarımızın olduğu görülüyor." dedi.

Son yaşanan olayın Maraş ve Sivas katliamından farklı bir tertip olmadığını savunan Kışanak, "Bu tür provokasyon da olanlar bundan medet umanlar her dönemin özgün koşullarına uygun zemin bulmaya çalışıyorlar. Bu son yaşadığımız üzücü olayda gerçekten sonuçları itibariyle sizlerin ve bizlerin çabalarıyla daha büyük acılar yaşanmadan önlenmiş olması önemli. Fakat aslında o kadar da basit bir olay olmadığının farkındayız. Beklide daha büyük şeyler planladılar, daha büyük acılar yaşamımıza neden olacak tertipler düzenlediler. Ama sizler ve bizler hep beraber bu provokasyonu boşa çıkaracak bir tutup içerisinde olduk. Sağ duyulu yaklaşımla provokasyonu büyük zarar yaşamadan önlemiş olduk. Bu önemli bir şey bundan sonra da bu tutumumuzun hep beraber devam etmeliyiz. Kardeşçe, barış içerisinde yan yana ama herkesin kendi kimliği ve inancıyla bu ortamda yaşamamız gerekiyor." diye konuştu.

YAŞANANLARI HİÇ BİR SİYASİ HAREKETE MAL ETMİYORUZ

Tokat Zile Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Bektaş ise hümanist insanlar olan Alevi'lerden, şiddete dayalı, provokasyona gelecek hareketlerin beklenmemesi gerektiğini ifade etti. Alevilerin, provokasyonlara alışkın olduğunu aktaran Bektaş, ''Biz bu olayı hiçbir siyasi görüşe, siyasi harekete mal etmiyoruz. Nereden geldiğini, kimin yaptığını da biliyoruz. Bunlar provokatif hareketlerdir. Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Bizim hiçbir halkla sorunumuz olamaz. Aleviler, yıllardan beri ezilmiş, horlanmış, kıyıma uğramış, ama 'incinsen de incitme' felsefesiyle hareket etmiştir.'' ifadesini kullandı.

Cihan



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,927 µs