En Sıcak Konular

Partide mason tartışması!

0 0 0000 00:00 tsi
Partide mason tartışması! Yaşar Nuri Öztürk hocanın partisi HYP'de mason Genel Başkan Yardımcısı tartışması patladı. Genel Başkan Yardımcısı bir de partililere masonluğu anlatan bir yazı gönderince bakın neler oldu...

Mason olduğunu gizlemeyen Mustafa Ağaoğlu, Yaşar Nuri Hoca'nın partisinde Genel Başkan yardımcısı oldu. Üstelik masonluk propagandası yapıyor. İşte o satırlar..

Mason olduğunu gizlemeyen Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ağaoğlu'nun kimliği partide tartışma konusu oldu. Teşkilat mensupları, bir masonun üst düzey görev almasına yüksek sesle itiraz etmeye başladı.

Mustafa Ağaoğlu, eleştiriler artınca karşı atağa geçti. 30 yıl boyunca MGK 1. Hukuk Müşavirliği ve 2 yıl başdanışmanlık yapan Ağaoğlu, masonluğu anlatan bir yazı kaleme alarak partililere dağıttı. 'Mason Olarak Gurur Duyuyorum' başlığını taşıyan 4 sayfalık yazıda, masonluğun Allah, din ve vatanla problemi olmadığı ileri sürülüyor. Masonluğun 'Ulu Yaradan'ı ve ruhun ölmezliğini' kabul ettiği vurgulanan metinde, "Çalışmalarına Ulu Yaradan'ı anarak başlar. Ulu Yaradan'a inanmayanları camiasına kabul etmez... Kutsal kitaplara saygı duyar... Vatana sadakatle bağlıdır." ifadeleri yer alıyor.

Masonların devlete karşı girişilen hiçbir eyleme katılmayacağı iddia edilen yazının son bölümü şöyle: "Siz masonluğu ve masonları sevmeyenler, eleştirenler, yerenler, kınayanlar, kötüleyenler, karşı olanlar ve hakaret edenler, hayatınız boyunca bu yüce insanî değerlere ve ilkelere sahip oldunuz mu? Sizler bütün kusurlarınıza rağmen insansınız. Bir gün bunun farkına varacak ve doğru yolu bulacaksınız."

2005'te HYP'ye katılan Ağaoğlu, "Masonluğa neden girdiysem bu partiye de o yüzden girdim. Çünkü her ikisi de insan odaklı." diyerek misyonlarının örtüştüğünü ifade etmişti. Genel Başkan Yaşar Nuri Öztürk de, "Beni mason olması değil, devlet tecrübesi ilgilendiriyor." sözleriyle Ağaoğlu'na destek vermişti.

Mustafa Ağaoğlu, 1975'te MGK Genel Sekreterliği 1. Hukuk Müşavirliği'ne atandı. 12 Eylül'e giden süreci adım adım yaşadı. İhtilalin ardından MGK yasasını hazırladı. 'Kırmızı Kitap' ve 'Gizli Anayasa' olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin hazırlanmasında aktif rol oynadı. 28 Şubat sürecinde alınan birçok kararda imzası olan Ağaoğlu, kararların uygulanması için oluşturulan Başbakanlık Takip ve Koordinasyon Kurulu'nda görev yaptı. 'MGK'nın karakutusu' olarak anılan eski müşavir, psikolojik harekat çalışmalarının da içerisinde yer aldı. Aynı zamanda Defne Mason Locası'nın Üstad-ı Muhterem'i (Loca Başkanı) olan Ağaoğlu, 2 yıldır HYP'nin başarısı için ter döküyor.

Zaman



Bu haber 1,047 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,972 µs