En Sıcak Konular

'Meclis devrimlere layık olduğunu kanıtlamalıdır!'

0 0 0000 00:00 tsi
'Meclis devrimlere layık olduğunu kanıtlamalıdır!' Görev süresinin dolmasına sayılı günler kalan Sezer, 23 Nisan mesajında, Meclis'i uyardı: TBMM, Atatürk'ün yüce kişiliğine ve devrimlerine layık olduğunu kanıtlamak zorundadır..

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 23 Nisan mesajında, Cumhurbaşkanı seçimi için TBMM'ye üstü kapalı göndermede bulundu. 16 Mayıs'ta görev süresi dolacak olan Sezer son kez yayınladığı 23 Nisan mesajında şöyle dedi:

23 Nisan'ın Gücü: 23 Nisan, ulus istencini üstün kılan, laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyet rejimini getiren günü simgelemektedir.

Çağdışı Yönetim: Ulusal egemenlik anlayışı sayesinde tüm yurttaşlar eşit haklara sahip olmuşlardır. Cumhuriyet'le birlikte ulus istencini hiçe sayan çağdışı yönetim biçimi ortadan kaldırılmış, ülke yönetimine gelecekleri özgürce belirleme hakkı tüm yurttaşlara tanınmıştır.

Felsefesine Sahip Çıkın: Yüce Önder, 'Bir millet, varlığı ve hukuku için bütün kuvvetiyle, bütün fikri ve maddi güçleriyle alakadar olmazsa, bir millet kendi kuvvetine dayanarak varlığını ve bağımsızlığını temin etmezse şunun, bunun oyuncağı olmaktan kurtulamaz. Milli hayatımız, tarihimiz ve son devirde idare tarzımız, buna pek güzel delildir. Bu sebeple teşkilatımızda milli güçlerin etken ve milli iradenin hâkim olması esası kabul edilmiştir. Bugün bütün cihanın milletleri yalnız bir egemenlik tanırlar: Milli egemenlik...' sözleriyle ulusal egemenlik ilkesinin yaşamsal önemini ortaya koymuştur. Bugün yöneteni ve yönetileniyle herkese düşen görev, 23 Nisan'ın felsefesine sahip çıkmak ve onu yaşatmaktır.

Meclis Kanıtlamalı: Lâik ve demokratik rejimimizin temel kurumu TBMM, açıldığı günden bu yana tarihsel sorumluluk üstlenmiştir. Atatürk'ün anlatımı ile 'Türk milleti mukadderatını Büyük Millet Meclisinin kifayetli ve vatanperver eline tevdi ettiği günden itibaren karanlıkları sıyırıp kaldırmış ve ümitle istikbale yönelmiştir'. Bugün de, Türkiye Büyük Millet Meclisi, O'nun yüce kişiliğine ve devrimlerine layık olduğunu kanıtlamak zorundadır.

Cumhuriyete İnanan Kurum Ve Kuşaklar: Türkiye Cumhuriyeti, niteliklerini, birliğini, ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünü koruyacak, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş bir ülke olmanın gereklerini ödünsüzce yerine getirecek, Cumhuriyet'e inanan kuşakların ve kurumların çabalarıyla, aydınlık yarınlara ulaşacaktır.

Yolundan Ayrılmayın: Türkiye'yi siz çocuklarımıza ve gençlerimize emanet eden Atatürk'ün sizlere verdiği değerin bilinciyle, O'nun yolundan ayrılmadan, ülkemize ve Ulusumuza yararlı yurttaşlar olabilmek için çalışmak görevinizdir.
sabah



Bu haber 209 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,168 µs