En Sıcak Konular

Nancy Palosi ile 'gizli' görüşme!

0 0 0000 00:00 tsi
Nancy Palosi ile 'gizli' görüşme! Ankara’nın, ABD Kongresi’ndeki Ermeni tasarısının akıbetiyle ilgili "kilit isim" konumunda olan Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile "gizli" bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.

Buna göre, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy, kısa bir süre önce Demokrat Partili Nancy Pelosi ile bir araya geldi. Büyükelçi Şensoy, Pelosi ile görüşmesine ABD Temsilciler Meclisi’nde 28 yıl hizmet veren ve şimdi de Kongre’de çoğunluğu oluşturan Demokrat Parti’ye yakın bir lobi firmasında görev yapan Richard Gephardt ile birlikte gitti. Pelosi’nin, görüşmede, "Yaratıcı birşeyler yapmanız lazım" dediği öğrenildi. Yıllardır Ermeni tasarılarına destek veren Pelosi, daha önce, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Washington’u ziyaret eden "üç" ayrı TBMM heyetiyle bir araya gelmeyi reddetmişti.

Demokrat Parti çevrelerinde "etkili" olan Richard Gephardt "DLA Piper" lobi firması için çalışıyor. Ankara, Demokrat Parti’nin son seçim zaferinden sonra, Beyaz Saray’a hakim Cumhuriyetçi Parti’ye yakın olan Livingston Grubu’na ilave olarak, DLA Piper firmasıyla ayrı bir sözleşme imzalamıştı. Gephardt, Temsilciler Meclisi’nde, farklı yasama dönemlerinde hem azınlık grubu lideri hem de çoğunluk grubu lideri olarak görev yapmıştı. Türkiye’nin, Washington’daki lobicisini değiştirmesi önerisi ise eski ABD Başkanı Bill Clinton’dan gelmişti. Clinton, birkaç ay önce Başbakan Tayyip Erdoğan ile New York’ta yaptığı görüşmede, "Tasarıyı durdurmak çok zor ama, lobicinizi değiştirin" demişti. Clinton’ın bu sözleri, "Demokrat Parti’ye yakın bir şirket ile anlaşın" şeklinde algılanmıştı. Böylece, Ankara’yı, Washington’da, biri Bush Yönetimi’ne diğeri de Kongre’deki çoğunluk partisine yakın iki ayrı profesyonel lobi firması temsil ediyor. Bu firmalara milyonlarca dolar ödeme yapılıyor.
hürriyet



Bu haber 254 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,096 µs