En Sıcak Konular

Türkiye'de yağışlı hava etkili oluyor

4 Ocak 2011 11:39 tsi
Yetkililer, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması yönünde uyarıyor.

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye’nin büyük bölümünde görülecek yağışların bu sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu İstanbul'un kuzey ve doğusu, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Batı Karadeniz ile öğle saatlerinden itibaren Hakkâri, Şırnak, Bitlis ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yetkililer, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması yönünde uyarıyor.

Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek. Marmara, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtilmektedir. Gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer sis beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması söyleniyor.

cihan



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,982 µs