En Sıcak Konular

'2011'de şartlar daha da ağır olacak'

4 Ocak 2011 10:50 tsi
'2011'de şartlar daha da ağır olacak' MHP lideri Devlet Bahçeli, 2011 yılının ilk Meclis grup toplantısında partililere gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İşte Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları:

2011’DE ŞARTLAR DAHA DA AĞIR OLACAK

Bu yılın Türkiye’nin geleceği açısından önemli gelişmelere sahne olacağı hepinizin malumudur. AKP’nin 9. iktidar yılında ağır sorunların altında ezilen halkımız 2011’e korkunun her kesimi sardığı bir ortamda girdi.

2011’de şartlar daha da ağırlaşacak, sosyal ve ekonomik sorunlar daha da derinleşecek, etnik tarihler ve saldırıları hız kazanacaktır.

1946’dan bu yana ağır aksak da olsa işleyen çok partili siyasi hayatımız seçimlerle birlikte demokratik desteklerle daha da olgunlaşarak yoluna devam edecektir.
Çatışma ve kamplaşmadan gerilim üreten iktidar politikalarından bezmiştir halkımız. Fakir-fukara küçük yardımlarla avutulmaktan yoruldu.

AKP ŞİRİN GÖRÜNMEYE ÇALIŞIYOR

AKP tarafından cepheleşmenin ileri aşamalarına taşınmış olan toplumsal yapı seçimlerle birlikte nefes alacaktır. Önümüzde her anlamda çok zor bir süreç var. Türkiye seçimlere iktidarın neden olduğu ciddi bekalarla giriyor.

Yıkım projesiyle şımaran bölücülük önümüzdeki dönemin en önemli olayı.Perde gerisinde anayasa taslağı için pazarlıklar konuşulacaklardır. Bu tezgahın bir tarafında AKP, diğerinde etnik bölücülüğün diğer unsurları var.

AKP bir yandan sessizce gelişmeleri izliyor. Başbakan Erdoğan’ın unuttuğu ancak seçimlere doğru birdenbire hatırladığı tek bayrak, tek millet kavramlarının AKP için anlamı yoktur.

AKP aldattığı vatandaşlarımıza şirin görünmeye çalışıyor. Daha düne kadar birlikte olduğu bölücülükle taktik gereği karşı saflara çekilmişlerdir.

MİLLETİN YETKİSİNİ İSTİYORUZ

AKP’nin gerginlik üzerinden tasarladığı politikaları artık başak vermeyecektir. AKP iktidarının hesaba çekilmesi bu yıl inşallah yapılacak. Türkiye’ye her iddia sahibi siyasi partilerden daha fazla hizmet etmek için milletin desteği ve yetkilendirmesini istiyoruz.

Türk milletinin dağılma ve parçalanmanın eşiğine getirildiğine şahit oluyoruz.Türk Milleti geride kalan yılların ağır faturasını bu seçimde iktidar partisinin önüne teker teker koyacaktır. Demokrasinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi halinde siyasetin akışı değişecektir, Türkiye girdiği karanlık tünelden çıkacaktır
Her iktidarın yıllar geçtikçe yozlaştığı bir gerçektir. Bu itibarla ufku daralan hükümetlerin yerine daha dinamik hükümetlerin gelmesi demokrasinin doğal gereğidir

AKP YETERSİZ

İktidar değişiminin olmadığı ülkelerde demokrasiden söz etmek mümkün değildir.
AKP hükümetinin üçüncü 4 yılda da bu ülkeyi yöneteceğini temenni etmek alternatifleri dışlamak anlamına gelir. AKP hükümeti yetersiz kaldı, ülkemizi karanlığın içine çekti.

Ekonomi battı, ahlak çöktü, değerler erozyona uğradı, Türklük hiç hak etmediği hakaretlere maruz kaldı. Bunlar bile iktidarın değişmesi için yeterlidir

ANKETLER DOĞRU DEĞİL

AKP hükümetinin enerjisi bitmiş, dermanı kalmamıştır. Sorunları çözememiş, sofradaki ekmeği büyütememiştir. İktidarın değişmesi için gerekli şartlar oluştu, sıra bunu sandıkta göstermeye kaldı
Son zamanlarda çok oy aldığına dair anketlerin hiçbir doğruluğu yoktur.

MHP’nin güç kaybettiği yalanını sürekli pompalayan AKP’nin bizden devşirdiği oylarla etnik kimliği ön plana çıkarmak için yeniden seçilmek istediği aşikardır.



Bu haber 959 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,455 µs