En Sıcak Konular

Medvedev'e İsrail gezisini iptal ettirdiler

3 Ocak 2011 17:29 tsi
İsrail Dışişleri Bakanlığı çalışanlarının maaşlarının artırılması ve iş ortamlarının iyileştirilmesine yönelik sürdürdükleri kısmi grev İsrail'in ulusal çıkarlarını etkilemeye başladı.

 Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev mevcut tartışmalar nedeni ile Şubat ayında ilk kez gideceği İsrail gezisini iptal etti. Kremlin henüz iptalle ilgili resmi bir açıklama yapmazken, İsrail basını İsrail Cumhurbaşkanı Shimon Peres'in son dakika çabalarına rağmen Kremlin'in geziyi iptal ettiğini duyurdu.
    İsrail Dışişleri Bakanlığı çalışanları uzun süredir yaptıkları kısmi grev nedeni ile İsrail Cumhurbaşkanı ve üst düzey yetkililerinin ziyaretlerini izlemedikleri gibi, yurt dışından gelen heyetlerin toplantılarına da katılmıyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ağustos ayında gerçekleştirdiği Yunanistan ziyaretini İsrail Dışişleri Bakanlığı yerine istihbarat servisi Mossad'ın organize etmesi krize neden olurken, Netanyahu'nun yine aynı günlerde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmek için gittiği Washington'da İsrail'in Washington Büyükelçiliği boykota destek vererek toplantılara katılmamıştı. Yılbaşı öncesi İsrail Dışişleri Bakanlığı çalışanları İsrail büyükelçilerinin yıllık olağan toplantısını basarak, "Ben fakir bir diplomatım" yazılı tişörtler giymişti.
    Rusya Devlet Başkanı Medvedev'in gezisini İsrail Dışişleri Bakanlığı çalışanlarının protesto edecekleri yönünde gelen bilgiler üzerine, Moskova herhangi bir diplomatik sıkıntı ile karşı karşıya kalmamak için Medvedev'in gezisini iptal kararı aldı.
    Irkçı söylemleriyle dikkat çeken İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman Rusya ile son dönemde ilişkilerin geliştirilmesi için yoğun çaba sarf edildiğini ve kendisinin birinci dereceden takip ettiği bir gezinin iptal edilmesinden dolayı üzüntü duyduğunu söyledi.
    İsrail Dışişleri Bakanlığı Çalışanlar Komitesi Medvedev'in gezisinin iptali ile ilgili yaptıkları değerlendirmede, "Maliye Bakanlığı'nın ihmal ve aptallığı ülkenin dış politika ve ulusal çıkarlarına zarar veriyor. Başbakan ve Dışişleri Bakanından sorumluluk almaya ve ülkenin dışişleri bakanlığını korumalarını istiyoruz" çağrısı yaptı.
    İsrail Dışişleri Bakanlığı çalışanları ücretlerinin Savunma Bakanlığı ve Mossad çalışanları ile aynı seviyeye çekilmesini istiyor. Bu da maaşlara ortalama yüzde 8-10 arasında bir zam talebi anlamına geliyor.

Cihan



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,775 µs