En Sıcak Konular

Obama'nın yeni rakibi Çin'den!

3 Ocak 2011 14:50 tsi
Obama'nın yeni rakibi Çin'den! Haftalık Newsweek dergisi son sayısında 2012 ABD başkanlık yarışında halihazırda Çin’de büyükelçilik görevinde bulunan Jon Huntsman’ın, Başkan Barack Obama’nın karşısında Cumhuriyetçilerin adayı olacağı iddiasında bulundu.

Uzmanlar, Huntsman’ın Obama’nın karşısında yarışabilecek diğer isimlerle kıyaslandığında, daha ciddi bir kişilik olarak göze çarptığını belirtiyorlar. Başkan Obama, Huntsman’ı 2009 yılında Utah Valisi görevindeyken Çin’e büyükelçi olarak atamıştı. Washingon'daki birçok gözlemci, bunun en önemli sebebinin Huntsman’ı iç siyasetten uzaklaştırmak olduğunu belirtiyor. Ancak diğer bir bakışa göre bu atama, aslında Huntsman’ı başkanlık yarışında en güçlü aday olan Cumhuriyetçi Sarah Palin’in düşmanlığından korudu.

Jon Huntsman, Çin büyükelçiliği sırasında yoğun olarak sokak diplomasisi uyguladı. Bisikletine binerek Çin sokaklarını turlayıp, çocuklarla resim çektiren Huntsman, Çin ile ABD arasında rafa kalkmış birçok sorunu da çözme noktasına getirdi. Uzmanlar, Uzun boylu, atletik görünümlü ve iyi bir hatip olan Huntsman’ın ilk kez başkanlık için yarışacak bir aday olarak, Başkan Obama karşısında epey zorlanacağını belirtiyor. Obama yönetiminin bir parçası olan Huntsman’ın Obama’ya yönelik eleştirilerinin makul bulunmayacağı da değerlendiriliyor.

Amerikan Hıristiyanlığı içinde ortaya çıkmış olan Mormon tarikatına mensup olması da Huntsman'ı Obama karşısında zayıflatan bir diğer ayrıntı olarak değerlendiriliyor. Mormonlar, gerçek Hıristiyanlığın, Konstantin dönemine kadar (M.S. 312) yeryüzünden silindiğine inanıyor.

Cihan



Bu haber 893 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,497 µs