Filistin resti | " /> Filistin resti | "/>

En Sıcak Konular

Netanyahu'ya Filistin resti

3 Ocak 2011 09:23 tsi
Netanyahu'ya Filistin resti ABD Başkanı Barack Obama'nın girişimiyle başlatılan ancak İsrail'in yerleşim yeri projesinden vazgeçmemesi yüzünden bir türlü sonuca ulaşmayan İsrail-Filistin dolaylı görüşmeleri ülkedeki koalisyon hükümetini çöküşün eşiğine getirdi.

Knesset'te ilk isyan bayrağı

Türkiye ile yaşanan krizden de olumsuz etkilenen koalisyonda isyan bayrağını, hükümetteki en uzlaşmacı isimlerden biri olan Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben-Eliezer çekti.

Ben-Eliezer İşçi Partili bakanların toplantısında yaptığı açıklamada, herhangi bir ültimatom verme gibi bir niyetinin olmadığını, ancak Filistinliler ile barış görüş melerinde bir ilerleme olmazsa, İşçi Partisi olarak Nisan ayında koalisyondan ayrılabileceklerini söyledi. Toplantıda, İşçi Partili bakanlardan Avişay Braverman da "artık ayağa kalkıp net bir açıklama yapmanın zamanının geldiğini" belirterek, Netanyahu'nun başkanlığı altındaki hükümetin aşırı sağcı bir iktidar haline geldiğini, izledikleri stratejinin de İsrail'in dünya ülkelerinden izole edilmesine yol açtığını kaydetti.

Öte yandan, Haaretz gazetesi de ABD'nin, Savunma Bakanı Ehud Barak'tan şikayetçi olduğunu ve Amerikalı yetkililerin "Barak'ın kendilerini aldattığını düşündüklerini" yazdı. Haberde, üst düzey bir İsrailli yetkili, Amerikalı yetkilinin kendisine "Bu koalisyona olan umudumuzu yitirdik. " dediğini dile getirdi.


İsrail her gün bir Filistinli öldürüyor

İsrail askerleri dün Batı Şeria'da yine bir Filistinli genci öldürdü. Bir görgü tanığı, Filistinli gencin ellerini kaldırdığını gördüğünü, yaklaşık 3 metre ilerisindeki biri kadın 3 İsrail askerinin gencin üzerine ateş açtıklarını anlattı. İsrail ordusunun olayı soruşturduğu belirtildi. Öte yandan İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nde iki ayrı bölgeye düzenlediği füze saldırılarında iki Filistinli yaralandı.

yenişafak



Bu haber 950 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,606 µs