En Sıcak Konular

Erdoğan: 'Doktor muayenehanesini kapatacak!'

0 0 0000 00:00 tsi
Erdoğan, “Doktorların bize yatağı zor gösterdiği günleri hatırlıyorum. Doktorlar muayenehaneye davet ediyorlardı. Yol oradan geçiyordu” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa gezisini bir süre önce açılan 300 yataklı MedikalPark Hastanesi’ni hizmete sokarak sürdürdü. Türkiye'nin sağlık alanında ihmal yüzünden yıllardır ciddi sıkıntılar yaşadığını, bunun kaçınılmaz bir gerçek olduğunu belirten Erdoğan, hükümetin bu meselelerle yüzleşecek ve üzerine gidecek kararlılığa ve donanıma fazlasıyla sahip olduğunu açıkladı. 4 yıldır Türkiye'de sağlık alanında ciddi projeler başlattıklarına işaret eden Erdoğan, SSK'lıların artık devlet hastanelerinden yararlanır duruma geldiğini, hastaların ilaçlarını serbest eczaneden aldığını açıkladı.

Kendi hayatının da işçilikle geçtiğini, 1974 yılından itibaren işçi olduğunu, sadece yedek subaylık, belediye başkanlığı ve başbakanlık dönemlerinde, emekli sandığına bağlı olduğunu açıklayan Erdoğan, “O sıkıntıları, doktorların bize yatağı zor gösterdiği günleri hatırlıyorum. Doktorlar muayenehaneye davet ediyorlardı. Yol oradan geçiyordu” dedi.

Hükümete geldikten sonra başhekimlere muayenehaneyi yasakladıklarını, doktorların da muayenehanelerini kapatacağını açıklayan Erdoğan, “Döner sermaye olduğu için artık doktorlar, ya devletin hastanesini tercih edecek ya da döner sermayeden nasibini alacak. Ama hastanede çalışmak istemiyorsa o zaman özel hastanelerde çalışırlar. Her taraf açık. Bu alana da rekabet girecek. Öyle doktor çıkar ki, ‘Ben halkıma burada hizmet edeceğim’ der. Biz devlet olarak tercih yapmak zorundayız. Döner sermaye ile yolu açtık. Ne kadar performans gösterirse, doktor maaş artı prim alır” dedi.

Artık hastanelerde, insanların rencide olmadığını, kapıların yüzlerine kapanmadığını, paralarını ödemedikleri için rehin kalmadıklarını belirten Erdoğan, “Aksi tablo, bizim kabul edeceğimiz davranış değildir. ‘Olamaz’ dedim. Bu bilinçle yola çıktık. Şükürler olsun, hastanelerde çaresiz günler sona erdi. Yaygın bir sağlık sistemini halkın hizmetine sürdük. Sosyal devlet anlayışı ile ekonomik gücü olmayan insanları yararlandırdık” diye konuştu. Konuşmasının daha sonraki bölümlerinde her doğanı 18 yaşına kadar sosyal güvence altına alan sosyal güvenlik yasasına muhalefetin karşı çıktığını açıklayan Erdoğan, önümüzdeki dönemde TBMM'den bu yasayı çıkartacaklarını kaydetti.

SAĞLIĞIN BEDELİ OLMAZ

Konuşmasını, ‘Sağlığın bedeli olmaz’ diyerek sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Yoksul insanlar için sosyal devlet var. Türkiye Cumhuriyeti, devlet olacaksa, demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti olmalı. Bu ancak dörtlü ile gerçekleşir” dedi. AKP Hükümeti'nde 416 sağlık binasının sonuçlanıp hizmete sokulduğunu, özel sektör, vakıf hastanelerinden güvencesi bulunanları yararlandırdıklarını belirten Erdoğan, sözlerini “Biz tıpkı Aşık Veysel gibi uzun ince bir yoldayız. Gidiyoruz gündüz gece” diyerek bitirdi.

Daha sonra hastaneyi gezen Erdoğan, Başbakanlık'a ait otobüse binmek üzere iken kendisine ulaşmak isteyen türbanlı bir kadını yanına çağırdı. İsmini açıklamayan kadın, bir süre Başbakan Erdoğan ile görüştü. Türbanlı kadın, “Başbakanımıza kendisini çok sevdiğimizi söyledim” dedi. Erdoğan daha sonra Bursalı işadamlarıyla görüşmek üzere Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na geçti.
hürriyet



Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,605 µs