En Sıcak Konular

Bahçeli: Hükümetten 8 beklentimiz var

28 Aralık 2010 11:39 tsi
Bahçeli: Hükümetten 8 beklentimiz var MHP lideri Devlet Bahçeli, 2010 yılının son grup toplantısında partililere konuştu: Hükümetten beklediğimiz şeyler var.

Bahçeli, "Başbakan bizi şerefsizlikle suçladı. Ancak bugün kimin şerefli, kimin şerefsiz olduğu ortaya çıktı. Hiçbir mazeret ve gerekçe hükümetin teröre kol kanat gerdiğini kapatamaz." dedi.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

CEMEVİNE SALDIRI

Terör örgütü yandaşları Başakşehir’de bulunan cemevine saldırmaları üzücüdür. Kapıdaki Türk Bayrağı’nı tahrik unsuru sayarak taş ve sopalarla içerideki kardeşlerimiz hedef alınmıştır.

Bölücülerin artık her milli değerden tahrik olmaları üzerine AKP hükümeti şapkasını önüne koyup düşünmelidir. Saldırganların bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkarılmasını bekliyorum

MAÇTA FUTBOLCULARA DAYAK

Diğer konu ise spor müsabakalarında artmaya başlayan şiddet eğilimleri ise tehlikeli gelişmelerin habercisi niteliğindedir. Herkesi sağduyulu ve aklıselim davranmaya davet ediyorum.

SON MECLİS TOPLANTISI

3 gün sonra 2010 bitecek. Son Meclis toplantımızı da bugün yapıyoruz. Bu dönemde gelir dağılımındaki adaletsizlik arttı, yatırım durdu. 2010’da AKP’nin kurumsal markası hale gelen yolsuzluk hız kazanarak sürmüştür, kanunsuzluk çığ gibi büyümüştür.

Türk toplumu cephelere bölünen hasarlı bir toplum olarak kendi kaderine terkedilmiştir. AKP’nin devlet ve toplum hayatını etkileyen tahribatı, 2010’da da hız kesmeden sürmüştür.

Bu yıl da yaşanan gelişmelerle Erdoğan ve hükümetinin, milli bilincin zayıflatıldığı, adaletin teslim alınarak siyasi otoriteye teslim alındığı açığa çıkmıştır. AB ile ilişkiler, Kıbrıs ipoteğinden kurtulamamıştır.

Erivan’ın peşinden koşan AKP hükümeti, Ermenistan ile imzaladığı teslimiyet protokollerini onay için sevk ettiği TBMM’den çekmek cesaretini gösterememiştir.

Mavi Marmara barbarlığı karşısında söylemleriyle mangalda kül bırakmayan AKP hükümeti 6 ayda İsrail’in özür için bir şey yapmasını sağlayamamış, ilişkilerin yoluna girmesi için İsrail’in peşinden koşmuştur.

AKP’nin Rumları tatmin için gaflet politikalarında özde bir değişiklik yaşanmamıştır. Füze kalkanı projesi ile İsrail, İran’a karşı korumaya alınmıştır. 2010 olan bu olaylar nedeniyle milletimizin hafızasından silinmeyecektir.

AKP iktidarının yaşattığı hayal kırıklıklarına koca bir yıl daha eklendi. Türk Milletine düşmanlıkta birleşenlerin foyaları geride kalan aylarda bir bir ortaya çıkmıştır. Milli kimliğimiz, üniter devlet yapımız AKP hükümeti altında ağır bir saldırıya uğramıştır. Milletimiz söz de barış maskesiyle boy gösterenlerin hedefinde yer almıştır.

İLERİ DEMOKRASİ FIRTINASI

Türkiye ileri demokrasi fırtınasına böyle bir atmosferde tutulmuştur. Saklı kalmış kinlerini kusmak isteyen kim varsa hızla mesafe almaya başlamıştır. Dağdaki cani AKP ile birlikte umutlanmıştır

Terörist ele başısı Erdoğan’ın hükümetinde huzura ermiştir, devlet teröre boyun eğmiştir. AKP hükümeti İmralı sahillerine beyaz bayrakla çıkarak milletimizin haysiyetini iki paralık etmiştir.

Egemenlik haklarına sahip Türk milleti kendi cezaevinde yatan bir mahkumun tehditlerine maruz kalmış ancak hükümet her defasında topu devlete atmıştır

KİM ŞEREFLİ KİM DEĞİL ORTAYA ÇIKTI

Biz görüşmeleri açıklayınca Başbakan bizi şerefsizlikle suçladı. Ancak bugün kimin şerefli, kimin şerefsiz olduğu ortaya çıktı. Hiçbir mazeret ve gerekçe hükümetin teröre kol kanat gerdiğini kapatamaz.

 ÇİRKEFLİĞİN ADI DİK DURUŞ OLDU

Yeni anayasa vaatleriyle bölücülüğe umut verilmiştir. Bugün vatanımızın bir bölümü özerklik zırvalarına konu oluyorsa bunun tek sorumlusu AKP hükümetidir. AKP ile birlikte çirkefliğin adı dik duruş, sırnaşmanın adı ezberleri bozmak olmuştur.

DEMOKRATİK YIKIM PROJESİNİN TEMELİ GÖLBAŞI’NDA ATILDI

Özerklik projeleri ortaya çıktı. Bu tehlikeli projeler ne yeni ne de ilk defa ortaya çıktı.  Başbakan Erdoğan’ın mihmandarlığında başlatılan demokratik yıkım projesi Türkiye’yi uçurumun kenarına kadar getirdi.

İçişleri Bakanı yıkımın ilk adımını 2009’da Gölbaşı’nda Polis Akademisi’nde gerçekleştirilen toplantı ile attı. Sözüm ona terörün sonlandırılması, birlik ve dirliğin pekiştirilmesi amacıyla PKK açılımını başlattıklarını açıklamışlardır.

PKK açılımının üniter yapımıza kastedecek projelere prim vermesi Türkiye’yi yıkımın alacakaranlık ortamına sürüklemiştir. Geçtiğimiz yıl açılım sürecinin iki somut sonucunun gerçekleşeceğinden bahsetmiştir Bakan: Terörün sonlanması ve demokratik standartların yükselmesi. Açılım peşinden koşan AKP teröre kollarını açmıştır.

BAKAN ATALAY’A YANIT

Partimizi zan ve töhmet altında bırakarak ‘’Terör biterse MHP de biter’’ diyen çürümüş zihniyetlere diyeceğim şudur: MHP kandan, kavgadan beslenen bir çarpık anlayışa hiçbir zaman sahip olmamıştır.

İftiraları atanlar yalpalayıp düşmekten başka bir sonları olmayacaktır. Amacımız Türk milletinin bağımsız yaşaması ve huzurlu olmasıdır. Bize gıybette bulunanlar müfteridir ve kötü niyetlerine esir olanlardır. Bizim ekmeğimiz de suyumuz da Türk’tür ve Türkçedir.

YÜCE DİVAN’A GİDECEK

Önce hesap versinler sonra yüzleri kalırsa bize laf yetiştirmeye çalışsınlar. PKK açılımının koordinatörlüğünü yapan bu şahsın da Yüce Divan’a gitmesi artık kaçınılmazdır.

Demokratik özerk Kürdistan zırvası kendini bilmezlerin yaptığı bir proje değil. Egemen Türk devletinin cezaevinde yatan bir mahkum Türkiye’nin bölünmesine yönelik fikirlerini, dışarıdaki yandaşlarına ulaştırabiliyorsa akla iki şey gelir. Ya muazzam bir kontrol zafiyeti vardır ya da çok ciddi bir hükümet operasyonu vardır. Devlet kendini yıkacak girişimlere müsaade edebilir mi?

 AMELİYATI ERDOĞAN YAPTI

Bugün Türkiye’yi geren hıyanetin cesaretlendiricisi AKP’dir, projenin mimarı ABD’dir, taşeronu Kandil’dedir, uygulayıcısı Recep Tayip Erdoğan’dır.

‘’Türkiye’yi ameliyat yaptırmam’’ diyen Erdoğan eline neşteri almış Türk’e dair ne varsa kesmiş ve kanatmıştır. Bundan zerre kadar rahatsızlık duymamıştır. Türkiye bugün bölücülük çıkmazına aşama aşama getirilmiştir.

KÜRT DEĞİL TERÖR SORUNU VAR

2005 Ağustos’ta Erdoğan Diyarbakır’da Kürt sorununu demokratikleşme sorunu olarak gördüğünü söylüyor. Bugün de Erdoğan ‘’Kürt sorununu savunuyorum ve savunmaya devam edeceğim’’ demiştir. Gül de aynı şeyleri söylemiştir. Bu değerlendirme hataları Türkiye’de bölücülüğün ateşini yükseltmiştir. Türkiye’de Kürt sorunu değil terör ve bölücülük sorunu vardır.

22 Temmuz 2009’da açılışı yapılan 1 Ağustos 2009’da Polis Akademisi’nde faaliyete geçen projenin ardından çirkin bir koalisyon vardır. AKP hükümetinin dışardan ısmarlama ile yürüttüğü açılım projesinin Kürt sorununa indirgenesi ayıptır.  Erdoğan’ın alt kimlikleri kurulmuş plak gibi sayıp, ardından Kürt sorununu dile getirmesi çelişkidir. Sabah kalkarken başka, akşam yatarken başka konuşan Erdoğan’ın çelişkileri manidardır. Türkçe dışındaki bir dilin öğrenilmesi için kurslar açan Erdoğan’dır. Türkçe’nin dışındaki dillerin yayılması ve kamusal alana çıkması konusundaki çabaları görünmektedir. Milli devlet anlayışımızı arkadan hançerleyen hükümetin ismi AKP olmuştur.

SEN BUGÜN BAŞBAKAN OLMAZDIN

26 Aralık 2010 tarihli konuşmasında da acı bir kıyaslama yapmıştır. Kürtçülüğe karşı olduğu kadar Türkçülüğe karşı olduğunu söyleyen Erdoğan’a hatırlatırım: Karşı olduğun Türkçülük kan dökmek için dağlara çıkmamıştır. Zaten farklı bir durum olsaydı sen bugün Başbakan olmazdın

Sen Türkçülüğün esaslarını yazan Ziya Gökalp’in şiirini okuduğun için kısa süreli hapishaneye girdin ve bu mağduriyeti hep kullandın. Aklının bir köşesinde Türklerle Kürtlerin çatışması için niyet mi taşıyorsun. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz.

Türklük sahipsiz değildir, Türk Milleti yalnız değildir. Hiçbir güç Türk milletini kaosa sürükleyemeyecektir. Başbakan Erdoğan’ın çabaları beyhudedir.

 UMARIZ ANKARA KONUŞMASI DİYARBAKIR KONUŞMASINA CEVAPTIR

Bütçe’nin son görüşmelerinde dile getirdiği son görüşleri kendisi açısından bir gelişme olsa da sanaldır. 12 Kasım 2005’te Diyarbakır’da bölücülere cesaret verdiği konuşmaya Ankara’dan verdiği cevap olarak görmek istiyoruz.

HÜKÜMETTEN 8 BEKLENTİ

Hükümetten beklediğimiz şeyler var.

Bunlar:

1- Milli devlet olarak üniter yapıda kurulmuş devlet ilkelerinin hiçbir şekilde sulandırılmayacağı Başbakan tarafından ortaya konulmalı.

2- Başbakan Türk Milletini 36 etnik millet olarak tasnif etmekten vazgeçmeli.

3- Türkçe’nin resmi dil değil eğitim dili olduğunu da açıkça söylemeli.

4- 12 Haziran 2011’de yapılacak seçimler sonrası yeni anayasa PKK’nın milli birlik taleplerinin karşılanmayacağını ilan etmeli.

5- İmralı ile pazarlık sürecini kesmeli. Başlattığı PKK açılımını sonlandırmalı.

6- Barzani ve Talabani’nin peşinden sürüklenerek, onarla söz söyleme imkanı vermekten vazgeçmeli.

7- Terörle mücadele için kararlılık sergilemeli.


8- 1 Ağustos 2009’da Polis Akademisi’nde PKK açılımı sürecinin İçişleri Bakanı’nın da istifa etmesi ya da görevinden alınması gerekmektedir.

Buna rağmen Başbakan’ın sicili bölücülükle mücadeleye yeterli değildir. Erdoğan’ın gerçek yüzünü gören milletimizin desteklerini azaltması üzerine bütçe görüşmelerinin son gününde konunun üzerine atlaması inandırıcı değildir.

 



Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,758 µs