En Sıcak Konular

Şener Eruygur: ‘Cumhurbaşkanı’nı TBMM seçer!!!’

0 0 0000 00:00 tsi
Şener Eruygur: ‘Cumhurbaşkanı’nı TBMM seçer!!!’ Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Şener Eruygur, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak ilk kez kapsamlı konuştu… Eruygur, ‘'Cumhurbaşkanını TBMM seçer' deniliyor. Bizim de aksine bir iddiamız yok’ dedi. Ve ekledi, ‘göz gör

Şener Eruygur, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen söyleşide yaptığı konuşmada, 14 Nisan'da Ankara'da düzenlenen mitingde Türk ulusunun birden bire ayağa kalktığını ifade etti. Miting sonrası, bazı yayın organlarında çıkan haberlere değinen Eruygur, şunları söyledi:

Siyasal amacım yok...

“Türkiye'nin dört bir yanından herkes Ankara'ya koştu. Bazı yayın organları ADD'yi siyasi parti kurma eylemindeymiş gibi gösterdi. Benim kişisel olarak ne bir siyasal amacım, ne de böyle bir niyetim var. ADD, bu genişlemiş haliyle gerçek demokratik bir kitle örgütü olma vasfına ulaşmak üzeredir.”

1923'te kurulan ve Türk ulusunu aydınlığa koşturan anlayış ve devlet yönetme sisteminin, giderek karşı bir hareketle geriye doğru çekilmek istendiğini öne süren Eruygur, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Atatürk ilke ve inkılapları ile Türk milleti sonsuza dek yaşatılacaktır ve aydınlığa kavuşacaktır” dedi. ADD Genel Başkanı Eruygur, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kaos başlar...

“Mitingde toplanan 1,5-2 milyon kişinin arkasında, bayraklarını evlerine asan insanları da düşünmek lazım. Onlarla birlikte Türk ulusu ayağa kalmıştır. Bu kararlığı herkesin görmesi lazım. Kimsenin antidemokratik bir düşüncesi yoktur. Hepimiz demokrat olmak, demokrasimizi bir adım daha ileriye götürmek istiyoruz. Siz demokrasiyi, sizin tanımladığınız şekilde anlamayı sürdürürseniz, işte çekişme ve kaos buradan başlar.”

Ankara'daki miting afişlerinin, başkaları tarafından toplanarak, yerine değişik afişler asıldığını da ileri süren Eruygur, şunları kaydetti:

“Asılan o pankartlarda 'Cumhurbaşkanını TBMM seçer' deniliyor. Bizim de aksine bir iddiamız yok. Tabiatıyla cumhurbaşkanını, TBMM seçer. Ama TBMM'yi kim seçer, hakim unsur kim? Tabii ki, Türk milleti. Türk milleti, bu kararda etkin değil ki. Göz göre göre, bu kaosu niçin sürdürüyoruz? Antidemokratik, sivil iradeye saygısızlık budur.

Kırmızı çizgiler...

Bizim iki tane kırmızı çizgimiz var. Bunlardan biri, seçilecek kişi kafasında ya da şekil olarak, Türkiye'yi geriye götürücü bir düşünce içerisinde olmasın. İkincisi ise Türkiye'nin ulusuyla ve ülkesiyle bölünmesine yönelik bir düşünce içerisinde olmasın. Biz, bu düşüncelere saygılı, bu konularda bizimle aynı düşünen ve Türk ulusunun birliğini ve bütünlüğünü olmazsa olmaz koşul sayan tüm yurttaşlarımızla birlikte siyaseti yönlendiririz. Siyasetçiyi de yönlendirir, Türk demokrasisini de en üst düzeye çıkarız.”
hürriyet



Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,662 µs