En Sıcak Konular

Medusa’nın ‘ters’ kafası nereyi işaret ediyor?

0 0 0000 00:00 tsi
Medusa’nın ‘ters’ kafası nereyi işaret ediyor? O kazıdan ancak Dan Brow’un aradığı (!) çıkarsa ‘özellikle’ Ortadoğu’dan ve Uzakdoğu’dan akın akın misafir gelir… Ne 3-5 testi ile sikke o işi keser ne de muhayileye eziyet olan o eski hikayat! DNA’yı çıkarmak laz

Hakan Yılmaz Çebi netpano’daki köşesinde Yerebatan Sarnıcı’nın “geleceğine” ilişkin fazlaca imalı ama bir o kadar da “zımni” kestirmelerde bulunuyor… “Anlaşılabildiği” kadarı ile “örtülü bir operasyonun” merkezi olacak Sarnıç, eften püften tarihi eserler gerekçe gösterilerek “özel” bir kazıya tâbi tutulacak!

Zira yine “zımni” ifadelere göre başka bir sır aranacak. Önce Çebi’nin yazısının ilgili bölümünü okuyalım… Sonrasına bakalım…

“Bugünkü haberlerde Yerebaan Sarnıcı’nın çökme tehlikesi nedeniyle, üstündeki tüm yapıların (devlet binaları ağırlıklı) yıkılacağı, Böylece Yerebatan sarnıcının sütünlarının yükü azaltılarak sarnıcın kurtarılacağı haberi vardı.

Bu Yıkım işlemi de yaklaşık 1.5 yıl sürecekmiş... İster misiniz yıkım sırasında 3-5 testi, 7-8 sikke çıksın ve sonrada yıkım alanı tarihi eserler gerekçe gösterilerek yüksek panolarla kapatılıp , Yerli (?!) yabancı arkeologlar derinlemesine bir kazı yapsın ?..

1.5 yıl sonunda da (ne zamana denk gelirse) , bu uluslararası Tarihi mirasın açılışını büyük bir kutlama , şenlik , ve törene döndürsek. Sonrada tüm dünyadan , özellikle ortadoğu ve uzak kıtadan misafirleri çağırsak... İster misiniz ?..

Öyle ya da böyle… Yerebatan Sarnıcı’nın büyük bir törene hazırlandığı açık.. (çünkü İsrail hükümdarı 1. Basilius ve Hz. Süleyman heykelinin , hatta ters medusa heykelinin de konuyla bir ilgisi olmadığı da kesin canım?! Biz de pek septist/şüpheciyiz ya hu. Ya da salağa yatmayı beceremiyoruz.)”

Biz de diyoruz ki, şüpheci olmak sorun değil! Ters kafa(!) nereyi gösteriyor? Ona bakalım, kazalım… Zımni ya da zahir. Çıkan bizimdir. Ama eski hikayelerden hareketle “tüm dünyayı” çekeceğini “zan”dığımız bir şey çıkmaz oradan!

Çıkaracaksak işe yarasın! Hem medeniyeler savaşını bitirsin(!) hem sırrı ele geçirelim… Hem de DNA’yı!!!  Hem de Joseph Ratzinger’in yüzü buruşsun! Esasen zımni yazı da budur!



Bu haber 8,740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,901 µs