En Sıcak Konular

İşte ‘şok’ böyle olur: Edibe Sözen Köşk’e

0 0 0000 00:00 tsi
İşte ‘şok’ böyle olur: Edibe Sözen Köşk’e Akşam yazarı Güler Kömürcü, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin şaşırtıcı bir isim ortaya attı… Kömürcü’nün bu ilginç yazısına göre Köşk’e çıkacak isim Edibe Sözen olabilir. Üstelik bunun için makul nedenler de hayli çok?

Güler Kömürcü’nün köşe yazısından duyurduğuna göre AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen Cumhurbaşkanlığı’na sürpriz aday olarak Erdoğan tarafından gösterilebilir… Güler’in buna ilişkin bazı ilginç gerekçeleri ise şöyle…

“Kamuoyu, Başbakan Erdoğan'ın 'Öyle bir karar alacağız ki farklılığımız herkesi şaşırtacak, Türk siyasetini şoke edeceğiz' açıklamasına kilitli... Perşembe gecesi önemli haber kaynaklarımdan özel bir bilgi geldi,aynen şunları söylediler; 'Erdoğan, defalarca, -aday Parti içinden çıkacak- dedi ama bu ismin AKP troykasının dengelerini sarsmayacak profilde olması gerekir. Aday; AKP Genel Başkan yardımcısı EDİBE SÖZEN olabilir. Erdoğanla seçime gidilip-AKPnin güçlü iktidara dönmesi ve Edibe Sözen'in 7 yıl değil en fazla 1 yıl sonra cumhurbaşkanlığından istifa etmesi sonra da Başkanlık sistemine geçişle Tayyip beyin 'yukarı' çıkması en güçlü senaryodur.' . Edibe Sözen adı gerçekten de şok edici değil mi?”

”Erdoğan'ı uzun yıllardır yakinen tanıyan SÖZEN, "toplumsal yapı, değişim ve toplumsal kimlik" profesörü. Bir anlamda iyi yetiştirilmiş bir toplum mühendisi. Sivas-Gürünlü, ancak İstanbul'da büyümüş.”

”İstanbul İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Edibe hanım, 1991-1993 arasında ABD-Wisconsin Üniversitesi Communications Arts (İletişim Sanatları) bölümünde "sosyal temsiller teorisi" ve "insan iletişimi" konularında çalışmış.”

”Hanımefendi, birkaç yıl önce evlenip, hem iş hem evlilik nedeniyle ABD'nin Utah eyaletinde Salt Lake şehrine yerleşmiş, daha doğrusu bir ayağı Türkiye'de bir ayağı ABD'de yaşamaya devam etmiş.”

”Tekrar ana konuya dönelim. Edibe SÖZEN, bir yanında ılımlı islamın motiflerine sahip diğer yanıyla da 'laik-Türk kadını' portresi taşıdığının mesajlarını da kamuoyuna sunmuş durumda, SÖZEN'in 1 ay önceki Arabistan gezisindeki çıkışını hatırlayalım. BAŞBAKAN Erdoğan ile birlikte Cidde Ekonomik Forumu için Suudi Arabistana giden heyette yer alan Prof. Dr. Edibe Sözen, heyettekilerin bazıları karalara bürünmesine ve de Arabistan'daki katı örtünme kuralına rağmen ısrarla başını örtmemiş, tavrının nedenini de şu şekilde açıklamıştı; 'Heyettekilerden bazılarının başı açık bazılarının örtülü olması tablosu bence demokrasinin resmiydi. Bu bizim tablomuzdu...”

“Evet, haber kaynaklarım ne derece haklı çıkacak, birkaç gün içinde göreceğiz. 'AKP'nin şok edici adayı Edibe SÖZEN' iddiasını ilk defa bu köşede okuyorsunuz, kaynaklarım haksız çıkarlarsa, Demirel'in "Türkiye'de 24 saat içinde her şey değişebilir" sözünü hatırlamakta yarar var diyorlar.”

”Kamuoyu şok aday bekliyor. Ben de siyasi arenada ŞOK OLAYLAR bekliyorum...”




Bu haber 893 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,232 µs