En Sıcak Konular

Fenerbahçe'ye kupa şoku!

0 0 0000 00:00 tsi
22. Tadım Erkekler Basketbol Türkiye Kupası yarı final maçında Banvit, Fenerbahçe Ülker'i uzatmada 88-87 yenerek, finale yükseldi.

FENERBAHÇE ÜLKER: 87 - BANVİT: 88

Salon: Dilek Sabancı
Hakemler: Halil Baldemir, Deniz Kıyak, Özlem Yalman
Fenerbahçe Ülker: Solomon 21, Mirsad 19, Ömer 5, İbrahim Kutluay 27, Oğuz 3, Semih 3, Eddie Basden 1, Damir Mrsic, Ira Joe Clark 8
Banvit: Perry 11, Caner 16, Bekir 18, Onur 5, Arthur Long 19, Corsley Edwards 4, Ersin 6, Önder 4, Miroslav Radosevic 5, Yiğitcan
1. periyot: 18-26
Devre: 42-34 (Banvit lehine)
3. periyot: 57-59
Normal süre: 77-77

Tadım Basketbol Türkiye Kupası yarı final karşılaşmaları, Antalya Dilek Sabancı Spor Salonu'nda Fenerbahçe Ülker-Banvit karşılaşmasıyla başladı.

Maça hızlı başlayan Banvit, rakibi karşısında ilk periyodun 5. dakikasını 16-5 önde geçti. Bu dakikadan sonra Mirsad'ın sayılarıyla oyunda dengeyi sağlayan Fenerbahçe Ülker, Banvit'in başarılı oyuncusu Long'u durduramayınca, ilk periyot 26-18 Banvit lehine geçildi.

Karşılaşmanın ikinci çeyreğinde temposunu artıran Banvit, sık sık pas hatası yapan rakibi karşısında bir ara farkı 11 sayıya kadar çıkardı. Bekir, Caner ve Arthur üçlüsüyle etkili olan Banvit, devreyi 42-34 önde tamamladı.

3. periyotta toparlanan Fenerbahçe Ülker, özellikle Mirsad'ın çabaları, İbrahim Kutluay ve Solomon'un attığı sayılarla rakibiyle arasındaki sayı farkını azaltsa da çeyrek 59-79 Banvit'in üstünlüğüyle sona erdi.

Son periyotta iki takımın da oldukça hırslı olduğu dikkati çekti. Başa baş geçen karşılaşmanın son 22 saniyesine takımlar 77-77 berabere girdi. Fenerbahçe'den Mirsad'ın son saniyelerde kazanılan çift atışı sayıya çevirememesi, karşılaşmayı uzatmaya götürdü.

Uzatma dakikalarında da büyük mücadele yaşanırken, son saniyelerde iki takım arasında adeta taktik savaşı yaşandı. Banvit, son 3 saniyede attığı sayıyla karşılaşmadan 88-87 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Banvitli Arthur Long ile Fenerbahçe Ülkerli taraftarlar arasında gerginlik yaşandı. Taraftarlara el hareketi yaptığı görülen Long, arkadaşları tarafından sahadan uzaklaştırılırken, Fenerbahçe Ülker taraftarları sahaya çok sayıda yabancı madde attı.
 hürriyet



Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,759 µs