En Sıcak Konular

Skandal afişin cezası belli oldu

26 Aralık 2010 10:35 tsi
Skandal afişin cezası belli oldu CHP'nin Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'ye vereceği ceza ne?

Edinilen bilgiye göre, kamuoyunda şaşkınlık uyandıracak karar geçtiğimiz günlerde yapılan dördüncü toplantıda alındı. Ancak resmî olarak henüz yazılmadı. Kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Değirmenci'nin sadece uyarılacağı bilgisini Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar da doğruladı.CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu ise "Gereği yapılacak." demişti.

Edinilen bilgiye göre karar, geçtiğimiz günlerde yapılan dördüncü toplantıda çıktı. Ancak resmî olarak açıklanmadı. Önümüzdeki günlerde tebligatın yapılacağı belirtiliyor. Mustafa Değirmenci'nin cezasıyla ilgili bilgiyi doğrulayan CHP Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar, "Uyarı cezası verilmesi şeklinde bir karar alınmış." dedi. Bunu doğrulayan bir gelişme de Değirmenci'nin, geçtiğimiz hafta sonu yapılan 15. olağanüstü kurultayda oy kullanması. Bayram Acar, "Başkan Değirmenci oy kullandı. Disiplinde olan biri oy kullanamaz. Ben de oy kullanamayacağını düşünüyordum. Arkadaşlara sordum, 'Uyarı cezası aldı' dediler. Ama bize de tebliğ edilmeliydi." diye konuştu. Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinden Orhan Akbulut ise karar çıktığı bilgisini yalanlamadı. Sadece, "Karar henüz yazılmadı." demekle yetindi. Akbulut, "Dosyayı görmeden bir şey diyemem. Pazartesi kararları yazmayı bitiririz. O kadar çok dosya var ki aklımızda kalmıyor." ifadelerini kullandı.

Bilindiği gibi, CHP'li Avcılar Belediyesi,12 Eylül referandumundan önce, başörtülüleri 'rahibe'ye benzeten sözlerin yer aldığı bir afiş asmıştı. Skandal, kamuoyuna ilk yansıdığında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hükümeti suçlamış, komplonun arkasında AK Parti'nin olduğunu iddia etmişti. Hemen harekete geçen İçişleri Bakanlığı ise afişleri Avcılar Belediye Başkanı'nın astırdığını tespit etmişti. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, "Gereği yapılacaktır." demiş, ardından da Değirmenci ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti. Fakat belediye başkanı,İstanbulİl Başkanı Berhan Şimşek'in de afişlerden bilgisi olduğunu açıklamıştı. Takip eden süreçte YDK bir türlü karar alamamış, dosyanın unutturulmaya çalışıldığı öne sürülmüştü. Zaman, sürecin bu şekilde uzamasını manşetten verince Kılıçdaroğlu da bir açıklama yapmış ve kararın gecikmesini doğru bulmadığını ifade etmişti.

zaman

 



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,494 µs