En Sıcak Konular

"Derginin yayını durduruldu"

0 0 0000 00:00 tsi
Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, derginin kapatılma kararına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Görmüş, ''Nokta dergisinin yayınının durdurulduğunu artık resmen söyleyebilirim'' dedi.

Alper Görmüş, dergiyle ilgili son yaşanan gelişmeleri anlattı.
 
Görmüş, Nokta'nın bu yıl 25'inci yılını doldurduğunu ve ilginç bir tesadüfle son döneminde de sadece 25 sayı yayınlanabildiğini söyledi.
 
Görmüş, "Ben ve bütün arkadaşlarım çok üzgünüz. Okurlarımızdan bize ulaşan mesajlar, onların belki bizden bile fazla üzüldüğünü gösteriyor" diye konuştu.
 
"Herkesin zihnini meşgul eden, Nokta üzerindeki baskılar nedeniyle mi kapatıldı sorusuna da cevap vermek istediğini" belirten Görmüş, bu kararı veren iradenin kendisi olmadığını vurgulayarak, derginin sahibi Ayhan Durgun'un iktisadi ya da siyasi somut bir baskıdan kendisine hiç söz etmediğini bildirdi.
 
"Fakat son bir ayda belirgin bir tedirginlik ve endişe içinde olduğunu fark etmemek olanaksızdı" diyen Görmüş, demokrasi sözünü ağzından düşürmeyen siyasetçilerin hiçbirinin Nokta'nın uğradığı baskına ilişkin tek bir cümle etmediğini ileri sürdü.
 
"Belli bir süresi yok"

 
Daha sonra soruları da yanıtlayan Görmüş, "Nokta'nın yayını sahibi tarafından durduruldu. Bunun belli bir süresi yok. Kapatıldı da diyebiliriz" karşılığını verdi.
 
Görmüş, "derginin sahibi Ayhan Durgun'a bir baskı olup olmadığı" şeklindeki soru üzerine de, Durgun'un bir internet sitesindeki röportajında, "Çaresizdim, bunaldım. Bu kadar iftiraya dayanamadım" dediğini, ancak kendisine baskı olduğuna yönelik bir şey söylemediğini bildirdi.
 
Görmüş, dergi binasının dışında neden polislerin beklediği şeklindeki soruya da, "Bir tür korumak üzere olabilir. Kendilerine niye sormuyorsunuz?" cevabını verdi.
 
Alper Görmüş, derginin tekrar yayın hayatına devam etmesi yönünde umudu olduğunu da dile getirerek, "Yayın hayatına devam ederseniz bundan sonra elinize böyle bir belge geldiğinde yayınlamakta çekince gösterecek misiniz?" sorusuna karşılık, "Bizim bildiğimiz gazetecilik bu. Bir gün Nokta yayınına devam edecekse, göreceksiniz aynı şekilde devam edecek" dedi.
 
Kapatma kararı dün alındı
 
''2004 yılında AK Parti'ye darbe planlandığı'' ve ''andıç'' haberleriyle gündeme gelen Nokta dergisi dergisi kapandı. Derginin kapatılması kararı, imtiyaz sahibi Ayhan Durgun tarafından alındı.
 
Dergi, Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın isteği üzerine, 13 Nisan'da İstanbul polisi tarafından basılarak aranmıştı. Nokta dergisi, son sayısında, "Sözde değil, özde demokrasiye kadar, aynen devam" kapağıyla çıkmıştı.

CNNTurk



Bu haber 299 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,612 µs