En Sıcak Konular

Arınç aday olmayacak!

0 0 0000 00:00 tsi
Arınç aday olmayacak! Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkmaması halinde aday olabileceği imasında bulunan Arınç Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili son noktayı koydu. Arınç'ın son açıklamaları "aday olmayacak" yorumlarına neden oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili takvimde sona yaklaşılırken, özellikle AK Parti'nin içini karıştırmaya yönelik çabalar da hız kazanmış durumda. Her gün Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı üzerinden farklı spekülasyonlar üretilerek, partinin zaafa uğrayacağı senaryoları yazılıyor.

Bugüne kadar cumhurbaşkanlığı seçimini 'demokratik hukuk devleti' alanının dışına çıkarak bir bakıma 'siyasi meşruiyet'ten intikam alma yarışına dönüştürmeye çalıştılar. Ancak bugüne kadar 'halk iradesi'ne üvey evlat muamelesi yapmaya alışanlar, bu çabalarından bir sonuç alamayınca, bu kez de parti içindeki bazı isimler üzerinden nokta atışına başladılar.

Mesela, önceleri fısıltı halinde dolaşıma sokulan, son günlerde ise aleni olarak Başbakan Erdoğan'ın kendisi dışında bir ismi cumhurbaşkanlığına aday olarak önermesi durumunda, Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın Başbakan'ın iradesi dışında aday olabileceği söylentileri dillendirilmeye başlandı.

Hepimiz fedakarlığa hazırız

İşte Meclis Başkanı Bülent Arınç, son günlerde kendisini ziyaret eden bir grup AK Partili milletvekiline cumhurbaşkanlığı konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu ve ortalıkta dolaşan dedikodulara son noktayı koydu.

Meclis Başkanı Arınç'ı ziyarete giden milletvekilleri, “Başbakanımız Erdoğan'ın sizinle ve Abdullah Gül'le yapacağı zirve öncesi, sayın başbakanımıza ve size aşırı derecede yüklendiler, biz ne yapmalıyız” sorusunu yönelttiler.

Milletvekillerine partiye yönelik ciddi bir dezenformasyon çalışması yapıldığını belirten Arınç, Başbakan Erdoğan'ın vereceği kararın esas olduğunu, kendisi dahil herkesin fedakarlık yapmaya hazır olduğu mesajını verdi.

Duygusal anların yaşandığı görüşmede Meclis Başkanı Arınç milletvekillerine, “Arkadaşlar her şeyden önce Türkiye'yi düşünmek zorundayız. Biz bu partiyi kurarken dedik ki, kısa vadeli siyaset yapmayalım. Demokrat Parti gibi bir gelenek oluşturalım, uzun yıllar Türkiye'nin geleceğinde etkili olalım. Biz böyle yola çıktık arkadaşlar. Cumhurbaşkanlığı seçiminde adımlarımızı buna göre atmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla siyasi ve ekonomik anlamda önemli bir istikrarı yakaladığını, demokratikleşmede devrim niteliğinde adımların yine bu iktidar döneminde atıldığının altını çizen Arınç, şimdi kişisel geleceklerini düşünmenin zamanı olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Partiyi düşünebiliriz, kişisel geleceğimizi düşünebiliriz. Ama bunlar milleti düşünmek anlamına gelmez. Bizim sorumluluklarımız var.

Türkiye'nin en büyük partisiyiz ve en çok demokratikleşmeyi isteyen partiyiz. Milletin bizden beklentileri çok büyük. Bu yüzden politikalarımızı buna göre belirlemeliyiz. Çok ciddi dezenformasyon var.”

İhtilaf olmadı olmayacak!

Özellikle son günlerde, kendisine yönelik olarak başlatılan “adaylık konusunda bir çıkış yapabilir” şeklindeki tezvirat kampanyasına dikkat çeken Bülent Arınç, “Cumhurbaşkanlığı konusunda bizden birinin aykırılık yapacağını, kişisel adaylığı zorlayacağını sürekli yazıyorlar. Maalesef bazı arkadaşlarımız, bu yalana bile inanmış, dikkat edin bu partiyi bölme çabasıdır. Parti liderleri arasında zerre kadar ihtilaf olmadı, olmayacaktır da” dedi.

Kişisel davranırsak millet affetmez!

Meclis Başkanı Arınç'ın milletvekilleriyle yaptığı görüşmede, AK Parti'nin misyonu ve vizyonu açısından bir bakıma manifesto niteliği taşıyan en can alıcı cümlesi ise şöyle: “Eğer kişisel hesap yaparsak, ne millet ne de tarih bizi affeder…”

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde parti içinde safları sıklaştırma çağrısı yapan Arınç şunları söyledi: “Genel Başkanımızın etrafında kenetlenmeliyiz. Ve dışarıdan gelecek dezenformasyon söylentilerine kulaklarımızı tıkamalıyız.”

Yenişafak



Bu haber 291 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,971 µs