En Sıcak Konular

Savaştan kalan ilaçları hastalara satmışlar

0 0 0000 00:00 tsi
Savaştan kalan ilaçları hastalara satmışlar Amerikan ilaç firmalarınca imal edilerek Birinci Körfez Savaşı'ndan önce Irak'a gönderilmek üzere Türkiye'ye getirildiği tahmin edilen yaklaşık 40 bin kutu ilaç bulundu.

Esenler Tekstil Kent'te bir depoya baskın düzenleyen polis, ABD menşeli 40 bin kutu ilaca el koydu. Bir depoda ele geçirilen malzemelerin piyasa değerinin ise 1 milyon 142 bin YTL olduğu bildirildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Esenler Tekstil Kent'teki bir işyerine ait depoda yurtdışından kaçak olarak getirilen binlerce kaçak ilaç tutulduğu bilgisini aldı. Depoda arama yapan ekipler 40 bin 454 kutu grip ilacı, bin 427 adet serum, bin 440 adet enjeksiyon ele geçirdi. Olayla ilgili A.Ç. ve M.T. gözaltına alınırken, 2 kişinin de arandığı kaydedildi. İlaçların 12 farklı Amerikan ilaç firmasınca imal edildikleri bildirildi. Bu ilaç firmaları arasında Türkiye'de temsilciliği bulunan Abbot, Bohringer Ingelheim, Shering Corporation ve Procter Gamble şirket yetkililerinin bilgilerine başvurulacağı ifade edildi. Bazı ilaçların son kullanım tarihlerinin 11 yıl önce bittiği belirtildi. Polis yetkilileri, ilaçların 1991 yılındaki Birinci Körfez Savaşı'ndan önce Irak'a gönderilmek üzere Türkiye'ye getirildiğini tahmin ettiklerini belirtti. İlaçların Türkiye'ye giriş tarihini belirlemeye çalışan polis, ilaçların 1 milyon 142 bin YTL değerinde olduğu bilgisini verdi. Piyasaya sürülmek üzere çalıntı ve kullanım süreleri geçmiş ilaçların ele geçirilmesi dikkatleri ilaç satışı ve dağıtım ağı üzerine yoğunlaştırdı. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Mahmut Tokaç ise ecza depolarının, bakanlık tarafından 6 ayda bir denetlendiğini belirterek bu konuda bir sıkıntı olmadığını kaydetti. Tokaç, sahte ve günü geçmiş ilaçların piyasaya sürülmesinin önüne geçilmesi için çalışma yürüttüklerini ifade etti.
 
Zaman



Bu haber 228 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,489 µs