En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu, Sarıgül'e kapıları kapattı

22 Aralık 2010 09:25 tsi
Kemal Kılıçdaroğlu, Marka Konferansı'nda konuştu Sarıgül'e kapıları kapadı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de aralarında bulunduğu eski CHP’lilere kapıları sıkı sıkı kapadı. Kimse bizimle "milletvekilliği pazarlığı yaparak" gelmeye kalkmasın diyerek, bu isimlere açık mesaj veren Kılıçdaroğlu, partiyi gençleştireceklerini, gençlerin önünü açarak siyasete yeni bir anlayış kazandıracaklarını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Marka Konferansı’nda konuştu, CHP markasını ve hedeflerini anlattı. Fatih Altaylı’nın sunduğu ve çekimleri geçtiğimiz hafta yapılan konferansın dün akşam ekrana gelen bölümünde konuşan Kılıçdaroğlu, CHP’nin eğitimli kesimin yüzde 42’sinin oyunu aldığını; ancak toplumun bazı kesimlerine kendilerini anlatmakta güçlük çektiklerini ifade etti. Bu kesime gidip, onların dilinden, CHP’nin politikalarını anlatacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, toplumun tüm kesimleriyle barışık olduklarını söyleyerek şöyle konuştu:

“Doğu ve Güneydoğu’da neden oy alamıyoruz? Bunun iki tane temel nedeni var. Etnik kimliği getirip siyasete alet etmişsiniz. Ben etnik kimlik siyasete alet olmuşsa bunun neresini savunacağım ya da nasıl eleştireceğim. Etnik kimlikte, birey anne ve babasını seçme özgürlüğe yok ki! Etnik kimliğe saygı duyacaksınız; ancak onların etnik kimliğin dışında sorunları var.

Biz oraya üçüncü yol olarak gidiyoruz. Etnik kimliğe ve inanca saygılıyız. Sosyal demokrasi ve onun uluslararası kurallarına, özgürlüğe açık olan herkese de kapımız açık.

Bizim önerilerimiz var. Hemen söyliyeyim bir tane değil. Yoksulluğu kesinlikle yeneceğiz, aile sigortası getireceğiz. Bunun hesabını yaptık. Şu anda onun üzerinde devlet kuruluşu bu parayı dağıtıyor. Kime dağıtıyor, nasıl dağıtıyor kimse bilmiyor. Biz ise "aile sigortası" yaparak bu parayı dağıtacağız. Uluslararası Çalışma Örgütü’nün getirdiği 102 sayılı sözleşme var. Türkiye bunu  1971 yılında kabul etmiş. Siz ise bunu 1971 yılında aile sigortası getirmeyi taahhüt etmişsiniz. “

“RECEP BEY’İ ORADAN İNDİRECEĞİM”

Partide herkesin sorumluluğu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, bu ülkeyi seven, ülkenin özgürlüğü için çaba harcayan her yurttaşa kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi. Konuşmasında Başbakan Erdoğan’ın bir sözünü de hatırlatan Kılıçdaroğlu, hükümetin Meclis’te her söylediklerini onaylayan bir muhalefet istediğini iddia etti. CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü:
“CHP’nin olmadığı bir Türkiye düşünün. Geçen Sayın Başbakan’ın ilginç bir sözü var: Bir tek CHP’yi çözemedik diyor. Yani CHP’yi de çözseler Türkiye’yi halledecekler ama bizi çözemeyecekler. Onlara teslim olan, AKP’nin yaptığını koşulsuz kabul eden itiraz etmeyen bir muhalefet istiyorlar. Her şeye rağmen iktidar olacağız. Recep Bey’i oradan indireceğim, o konuda kararlıyım. Ben halkıma güveniyorum.

Hepimiz çalışacağız. Sadece partililer değil. Bu ülkeyi seven, ülkenin özgürlüğü için çaba harcayan her yurtdaşın sorumluluğu vardır. Bir köşeye oturup, elinde viski şişesi bu CHP’nin hali ne olacak diye konuşursa, hiç konuşmasın. CHP’den de bahsetmesin, herkesin sorumluluğu var.

"KİMSE BİZİMLE MİLLETVEKİLLİĞİ PAZARLIĞI YAPMASIN"

Yeni dönemde partiyi sokağa indireceklerini ve yeni üye kayıt sistemiyle isteyen herkesi CHP’ye üye yapacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, bu amaçla kurulan mobil merkezlerin çok yakında devreye sokulacağını ifade etti. Partiyi gençleştirmekte kararlı olduklarını da söyleyen Kılıçdaroğlu, gençler ve kadınlara çağrıda bulunarak partiye davet etti.

Fatih Altaylı’nın “Mustafa Sarıgül ve Celal Doğan partiye gelmek isterlerse ne yapacaksınız” sorusuna ise Kılıçdaroğlu, şöyle cevap verdi:

“Bu konuda da düşüncelerimiz çok açık. Eski partililer, "ben tekrardan milletvekili olmak için partiye gelmek istiyorum" diyorlarsa hiç gelmesinler. Ben yok partide çalışacağım, gençlere destek vereceğim; onların milletvekili olması için geleceğim, onların siyasette söz sahibi olmaları için geleceğim diyorlarsa, başımızın üzerinde yeri var. Kimse pazarlıkla gelmesin. Çünkü değişimden söz ediyoruz, yenileşmeden söz ediyoruz, yenilikten söz ediyoruz, eski insanlar gideceğiz. Olmaz böyle bir şey. Eskilere saygılıyız; ancak gençlerin önünü açmalıyız. Nüfusun yüzde 50’si genç ancak genç siyasetciniz yok. Kadınlar nüfusun yüzde 50’si kadın ama kadın göremeyeceksiniz. Göreceksiniz çok genç dinamik bir ekip kuracağız.”



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,745 µs