En Sıcak Konular

Özgeçmişine PKK'lıyım yazdı

0 0 0000 00:00 tsi
Hakkari’de kapatılan Demokratik Halk Partisi’nden belediye meclisi üyesi olmak için başvuran İsmail Keskin, özgeçmişinde PKK’ya nasıl destek verdiğini yazdı.

Özgeçmiş, emniyetin eline geçince dava açıldı. Keskin, 2 ay hapse mahkum oldu. Yerel seçimlerde Hakkari Belediye Meclisi üyeliğine aday olan bir kişi, özgeçmişinde PKK’ya verdiği desteği anlatınca hapse mahkum oldu. Hakkari’de kapatılan Demokratik Halk Partisi’nden (DEHAP) Belediye Meclisi üyesi olmak için başvuran İsmail Keskin, özgeçmişinde 1984 yılından itibaren PKK’nın başlattığı mücadelenin içinde yer aldığını, bu sebeple sürekli gözaltına alındığını ve işkence gördüğünü övünerek anlattı.
 
Özgeçmiş yazısında yer alan ifadeler sebebiyle İsmail Keskin hakkında terör yöntemlerine başvurmaya teşvik edecek şekilde yasadışı PKK-KADEK’in propagandasını yaptığı iddiasıyla dava açıldı. Sanık Keskin, özgeçmişindeki imzanın kendisine ait olduğunu; ancak üstünün başkaları tarafından doldurulduğunu savundu. Van Jandarma Kriminal Laboratuvarı’nda yapılan incelemede başvuru dilekçesiyle özgeçmiş raporundaki yazı ve imzaların sanığa ait olduğu tespit edildi. Davaya bakan Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın özgeçmişinde yer alan ifadelerin terör örgütünün propagandası kapsamına girmediğine hükmetti. Mahkeme, İsmail Keskin’e TCK’nın ‘suçu ve suçluyu övme’ başlıklı 215. maddesine göre 2 ay hapis cezası verdi. Temyiz başvurusu üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 9. Ceza Dairesi de yerel mahkemenin kararını onadı. Ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, sanığa Terörle Mücadele Kanunu’na göre terör örgütünün propagandası suçundan ceza verilmesi gerektiği görüşüyle karara itiraz etti. Yargıtay Ceza Genel Kurulu önceki gün yaptığı toplantıda başsavcılığın itirazını reddederken mahkeme kararını onadı. Bu kararla birlikte sanık İsmail Keskin hakkındaki mahkumiyet hükmü kesinleşmiş oldu. Keskin’in, DEHAP Hakkari İl Başkanlığı’na verdiği özgeçmişinde şu bilgiler yer aldı: “1984 yılından bu yana bu mücadelenin içinde yaşadık ve yaşatıldık. 1994’te köyümüzde PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmaya kadar muhtardım. Bu çatışmadan sonra köyümüzü boşalttık ve Hakkari Merkez, Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli’ye göç ettik.
 
Çatışmalarda 3 vatandaşımız şehit oldu. Bu mücadele başladığından beri içinde yer aldık ve de devam etmekteyiz. Bu mücadele için elimizden geleni her zaman yaptık ve ta ki ölünceye kadar devam edeceğiz. 1984’ten bugüne kadar köydeyken veya buradayken bu zaman dilimi içerisinde gerçekçi bir mücadeleci olduğum için beni daima gözaltına aldılar ve çeşitli işkencelere maruz kaldım.”

Hakkari Kenthaber



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,675 µs