En Sıcak Konular

Tohum forumu başlıyor

0 0 0000 00:00 tsi
Tohum forumu başlıyor 21-22 Nisan tarihlerinde İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası binasında Tohum ve Yaşam Forumu düzenleniyor. Hayatın kaynağı tohumlarımızın ve çiftçiliğin maruz kaldığı tehditlerin ele alınacağı foruma tüm İstanbullular davetli!

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Çiftçi Sendikaları Konfederasyonlaşma Platformu ve GDO’ya Hayır Platformu’nun davet ve açıklaması:

Tohum ve tohumculuk; hem yaşamın kaynağı hem de gıda zincirinin ilk halkasıdır. Gıda üretimi için vazgeçilmez değerde olan tohum, taşıdığı tarihsel ve kültürel anlam sayesinde toplumun eşit, adil, güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşma arayışının sembolüdür.
 
Tarımın başlangıcından bu yana çiftçilerin tohuma ve tarıma dair ürettikleri, geliştirdikleri, birbirleriyle paylaştıkları ve geleceğe aktardıkları bilgiler, değerler yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Tohum; paradan başka değer tanımayan ulusaşırı tekellerin kar hırsına kurban edilmeye çalışılıyor. Gıda zincirinin bu ilk halkası, DTO, IMF ve Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşların dayattığı yasal düzenlemeler, patent, sertifika vb. uygulamalar yoluyla çiftçinin elinden alınarak ulusötesi tarım, gıda ve tohum tekellerinin kontrolüne bırakılıyor. Ülkemizde 8 Kasım 2006 tarihinde yürürlüğe giren Tohumculuk Kanunu, benzer uygulamaların yansıması niteliğinde.
 
21-22 Nisan tarihlerinde İstanbul'da düzenleyeceğimiz Tohum ve Yaşam Forumu'nda tohum konusunu tüm yönleriyle ele alacağız. Forumda 17 Nisan Uluslararası Çiftçi Mücadele Günü ile ilgili etkinlikler de yapılacak. Forum kapsamındaki panellerden birinde İtalya, Fransa ve İspanya’dan uluslararası çiftçi örgütü Via Campensina'ya (Çiftçi Yolu) bağlı çiftçi örgütlerinden konuklarımız konuşmacı olarak yer alacak. Bizlere kendi deneyimlerini aktaracak, mücadelelerini paylaşacaklar. Ayrıca ülkemizde geçmişten bugüne tohum konusunda yapılanlar ve yapılabilecekler ayrıntılarıyla incelenecek. Düzenlenecek atölye çalışmalarında tohuma sahip çıkmanın yollarını arayacak, oluşturulabilecek mücadele biçimlerini tartışacağız.
 
Tohum ve Yaşam Forumu
Tarih: 21-22 Nisan 2007
Saat: 10.00 - 12.00 / 13.00 - 16.00
Yer: İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası.
Kurtuluş Caddesi, No: 152, Kurtuluş, Şişli - Istanbul



Bu haber 266 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,453 µs