En Sıcak Konular

"Bana göre sürpriz size göre bilemem"

0 0 0000 00:00 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı konusunda yine renk vermedi. Başbakan Erdoğan, gazetecilerin aday olarak açıklanacak ismin sürpriz olup olmayacağı yönündeki sorusuna bakın nasıl yanıt verdi.

23 Nisan nedeniyle Ankara’da bulunan dünya çocuklarıyla Karayolları Genel Müdürlüğü salonunda bir araya gelen Erdoğan, program çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, AKP’nin Cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağını soran gazetecilere “Ben bunu zaten Almanya gezisi sırasında söylemiştim, ayın 25’i saat 24.00’e kadar şahsım tarafından açıklanabilir. Sağolsun MKYK şahsıma bir yetki verdi, ben de şu ana kadar uygulamakta olduğum süreci inşallah bu tür bir kararla sürdüreceğim" diye yanıt verdi.

Erdoğan, gazetecilerin aday olarak açıklanacak ismin sürpriz olup olmayacağı yönündeki sorusuna karşılık, "Bana göre öyle size göre bilemem" dedi. Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç’la ne zaman görüşecekleri sorusu üzerine, bugün İstanbul’a gideceğini Cumartesi günü Bursa’da olacağını belirterek, daha sonraki bir günde görüşeceklerini açıkladı.

AKP’li Ersönmez Yarbay’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına başvuracağını açıklamasının sorulması üzerine, “Hayırlı olsun" diyen Erdoğan, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun da adaylar arasında isminin geçtiğinin hatırlatılması üzerine de “ona da hayırlı olsun" dedi. Erdoğan grup toplantısının 24’ünde yapılıp yapılmayacağının henüz belli olmadığını söyledi.

Bir gazetecinin "Aday olmanız mı sürpriz yoksa olmamanız mı" sorusunu da “Bakıyorum da işi bayağı ilerlettiniz siz" diye geçiştirdi.

Erdoğan 23 Nisan törenleri için Türkiye’de bulunan yabancı çocukları göstererek "işte adaylarım bunlar" dedi.

Milliyet



Bu haber 303 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,703 µs